Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GoPlay

We gaan het niet ontkennen. Er bengelt momenteel een dikke traan in onze ooghoek.

‘””De Mol”” neemt ons in aflevering 2 genadeloos én veel te snel onze favoriete bromance af’

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Onze zondagavond eindigt in mineur. Toon en Jens, niet zo stiekem onze voorlopige favorieten van dit ‘De Mol’-jubileumseizoen, ontwikkelden nog maar net onze favoriete bromance of het duo moet het programma al verlaten. Wij vertellen jou alles wat je maar wil weten over deze tweede aflevering van het tiende seizoen van ‘De Mol’.

DAG 4

Voor de eerste opdracht worden onze vrienden verwacht in La Geria, een unieke lavawijngaard in Puerto del Carmen. Daar zouden de koks van de bende een driegangenmenu voorschotelen voor een foodblogger. De zes kelners moeten ingrediënten verzamelen en elke twintig seconden wegduiken in een van de putten wanneer er een foto gemaakt wordt van de wijngaard. Zijn ze nog te zien, dan vallen ze alweer ‘Squid Game’-gewijs – maar gelukkig minder bloederig – af. Uma en Yens coördineren de boel en moeten raden welke ingrediënten de koks uitbeelden en nodig hebben. De interpretatie van een ‘patat’ is duidelijk discutabel, maar verder geraken de ingrediënten best goed uitgebeeld. Koks Nele en Emanuelle worden al snel afgewisseld door gefaalde kelners Sven en Bert.

Kan de foodblogger het voorgerecht, hoofdgerecht en/of dessert wel pruimen? Dan valt er respectievelijk 500, 1000 en 1500 euro te verdienen. Lang verhaal kort: de gofio escaldado was op z’n zachtst gezegd teleurstellend, de carne con papas werd een carne sin papas en de bienmesabe was allesbehalve bien. Resultaat? 0 euro bij de groepspot. Die blijft dus gewoon op 4000 euro staan.

Opvallend?

  • Bert loopt supernonchalant voor de camera wanneer die de wijngaard scant.
  • Bert wil geen energie meer in het dessert steken, maar daarmee valt net het meeste geld binnen te halen.
  • Philippe laat alle eieren vallen, nog voor de koks ze kunnen aanpakken.
  • De ‘patat’ van Bert en Sven was niet ideaal uitgebeeld, maar het feit dat Uma en Yens gehakt begrijpen en doorgeven aan Jens, is ook wel enorm verdacht.

Tijd voor positiviteit! Tijdens de avondactiviteit komen we te weten waarom de aflevering begon met die awkward consultatie bij de datingconsulente. Zij koppelde de kandidaten aan elkaar waarvan ze denkt dat ze het best samenpassen. Maar wat een gezellige date-avond zou moeten worden, ontaardt plots in een donker drama. Er zullen op het einde van deze tweede aflevering niet één maar twéé kandidaten moeten vertrekken. Daarom zullen de koppeltjes hun eliminatietest samen moeten invullen. Het duo waarvan de som van de scores het laagst is, moet naar huis vertrekken. De Mol en zijn compagnon blijven er natuurlijk sowieso in, waardoor de kans om naar huis te gaan plots in plaats van één op negen, één op vier wordt.

Opvallend?

  • Emanuelle en Yens zijn allesbehalve een match made in heaven. Emanuelle verdenkt Yens van mollenstreken.
  • Yens probeert enorm serieus uit te leggen aan Manu waarom hij De Mol niet is, maar hoe meer hij argumenteert, hoe meer hij lijkt te liegen. Of is dat net de bedoeling?

DAG 5

We bevinden ons in Tabayesco, alwaar ergens op het strand een schatkist verstopt werd. En de kandidaten beschikken natuurlijk alleen over een mysterieuze schatkaart. Extra punten voor de kapoen die ‘Wij zoeken een schat’ van Kabouter Plop onder de opdracht monteerde, trouwens. Ook punten voor de muziek van Oasis en andere topbands die Uma, Philippe en Sven meteen wisten te raden.

Emanuelle en Toon moeten een kruiswoordraadsel invullen waarbij ex-piratenfan Toon zich bewijst als primus van de klas die nagenoeg alle vragen goed kan beantwoorden. Wanneer de ultieme vraag blijkt wat het dier op de rots is – ja, het het dier waar in koeien van letters el león onder staat – geraken Manu (die Spaans kan) en Toon er niet uit. Dat zelfs een niet-Spaans-spreker begrijpt dat león wel de vertaling van leeuw moet zijn, zegt genoeg.

Om de opdracht wat moeilijker te maken, moeten de kandidaten om de tien minuten zwaardvechten op een evenwichtsbalk met een niet al te imposante kapitein. Wint hij drie keer? Dan is de schat van hem.

De opdracht voor zeemeerminnen Bert en Jens lijkt haast onmogelijk. Zij moeten zes meter diep onder water duiken om daar in een grot de twee laatste aanwijzingen die naar de schat leiden boven te halen. En toch lukt het Jens alweer om een bijna onmogelijke opdracht tot een goed einde te brengen! Wat verderop heeft Nele gelukkig door dat de Reus van Lanzarote geen ladder, maar een gravure is.

Alle aanwijzingen zijn binnen, maar op de valreep verliest Sven zijn evenwicht op de balk… nog voor hij aangeraakt wordt door de piraat. Een onbegrijpelijke fout die de groep duur komt te staan. Alwéér geen geld in de groepspot.

4000 van de 24.000 euro is binnen. En dat besef zorgt voor een kleine mental breakdown bij de kandidaten. Mogelijks met die depressieve babbel in het achterhoofd, wordt Gilles’ voorstel om te wisselen van wederhelft uiteindelijk door iedereen beleefd afgeslagen. ‘Blind Date’-gewijs wandelen de kandidaten hun welverdiende 2000 euro tegemoet. De pot staat nu op 6000 euro.

Opvallend?

  • Uma zegt een duikster te zijn. Waarom mag zij niet duiken in plaats van Bert?
  • Yens denkt dat de ladder de Reus van Lanzarote is en helpt ook niet echt bij het optellen van de meters. Hij is de grote vertrager van de opdracht.
  • Manu en de leónNeed we say more? Manu is duidelijk de zwakke schakel in haar opdracht. Toon komt met alle antwoorden én weet de piraat te verslaan. Manu geen van beide.
  • Sven valt van de balk nog voor hij aangeraakt wordt. Als je je evenwicht niet kan houden, laat je zo’n opdracht beter aan iemand anders.

Spoiler alert!

Manu en Yens zijn duidelijk een problematisch koppel. Ze kiezen wel voor elkaar, maar Manu komt vervolgens hun afspraak niet na. Als kijker denk je dat Manu daardoor alles inzette op Yens, wat hem superverdacht maakt nu ze nog in het spel mogen blijven. Ook Emanuelles dodelijke blik bij het groene scherm, doet dat vermoeden.

Maar laat ons het vooral even hebben over wat ik nu al hét drama van dit tiende seizoen durf te noemen. We waren deze aflevering getuige van de allerleukste bromance die ontstond tussen Toon en Jens. ‘Ik heb nooit getwijfeld’, horen we de mannen tegen elkaar zeggen nadat blijkt dat ze allebei voor elkaar kozen. En ook ik heb nooit getwijfeld aan hun rol in het spel. Zij spelen het spel goed, brengen geld binnen én zijn ook nog eens een geschenk voor de groepssfeer. ‘De Mol’ ontneemt ons vandaag genadeloos én veel te snel onze favoriete bromance. Het ga jullie goed, mannen!

Prijzenpot: € 6000

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '