Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

We leren ook de zes reisgenoten waarmee Dieter en Saar naar Thailand trekken beter kennen!

Eén maakt datum voor nieuwe seizoen van ‘Down The Road’ bekend

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Dieter Coppens deelde begin mei een foto met z’n nieuwe reisgenoten van ‘Down The Road’ en verklapte terwijl ook waar het vliegtuig heen zou gaan. Ondertussen weten we ook wanneer we het nieuwe seizoen op ons televisiescherm mogen verwachten.

Goed nieuws voor de fans van het populaire VRT-programma ‘Down The Road’. Dieter Coppens vertrok begin mei met reisbegeleidster Saar en hun reisgenoten naar Thailand en héél binnenkort kunnen we hun avonturen op televisie meevolgen. Het vijfde seizoen is namelijk vanaf eind augustus wekelijks te volgen op Eén!

Wie de zes gelukkigen met het syndroom van Down zijn die met Dieter de wijde wereld intrekken? Ellen, Simon, Anne-Sophie, Bob, Isa en Ruben. Samen zullen ze heel wat avonturen beleven. Van knuffelen met olifanten over springen in wilde rivieren tot klimmen op watervallen. Ze trekken ook rond in het prachtige land, slapen op verschillende plekjes en ze ontdekken de Thaise keuken.

Benieuwd naar de reisgenoten van Dieter en Saar? Een overzichtje!

Anne-Sophie (27 jaar, uit Lebbeke)

Anne-Sophie (27 jaar, uit Lebbeke)

Anne-Sophie (27 jaar, uit Lebbeke)

Anne-Sophie is heel sportief: ze danst, zwemt en heeft al een bronzen medaille veroverd op de Special Olympics. Ze vult haar dagen met werken in het rusthuis en helpen in de plaatselijke bibliotheek. Op zondag is Anne-Sophie misdienaar. Ze doet mee aan het avontuur omdat ze een doorstart wil maken in haar leven. Ze is enig kind en wil graag nieuwe vrienden maken.

Ellen (27 jaar, uit Kontich)

Ellen (27 jaar, uit Kontich)

Ellen (27 jaar, uit Kontich)

Ellen is altijd vrolijk en woont tijdens de week op een zorgboerderij in Kontich. Ze heeft een tweelingbroer met wie ze een hele goeie band heeft. Ellen is een levensgenieter pur sang: ze houdt van lekker eten en drinken, dansen, zingen, uitstapjes doen en op reis gaan. Ze heeft zin om eens wat stoere dingen uit te proberen en haar grenzen te verleggen.

Isa (22 jaar, uit Maastricht)

Isa (22 jaar, uit Maastricht)

Isa (22 jaar, uit Maastricht)

Isa is de jongste van de groep. Ze woont net over de Belgische grens, maar is al jaren fan van ‘Down the road’. Ze werkt bij ‘Brownies & Downies’ en sport in haar vrije tijd veel: dansen, fitnessen en soms zelfs boksen. Ze speelt ook piano. Isa heeft twee zussen aan wie ze zich erg spiegelt. Voor haar is het programma dus een uitgelezen kans om te bewijzen dat zij ook zonder haar ouders op reis kan gaan.

Ruben (34 jaar, uit Hasselt)

Ruben (34 jaar, uit Hasselt)

Ruben (34 jaar, uit Hasselt)

Ruben is de oudste van de bende. Hij woont op z’n eentje op zijn appartementje in Hasselt. Tijdens het weekend logeert hij bij zijn papa. Ruben werkt in het dagcentrum en houdt van televisiekijken en supporteren voor Anderlecht. Hij is erg gesteld op orde en rust en raakt makkelijk overprikkeld. Twee jaar geleden overleed de mama van Ruben aan longkanker, deze reis is voor hem een manier om aan zijn mama te tonen dat alles goed met hem gaat.

Bob (24 jaar, uit Putte)

Bob (24 jaar, uit Putte)

Bob (24 jaar, uit Putte)

Bob woont bij zijn ouders in Putte. Hij werkt bij Colruyt en in het weekend ook in een lokale koffiebar. In september start hij daarnaast met een job in de kleuterschool. Bob heeft twee broers met wie hij een hele goeie band heeft. Hij houdt van muziek, voetballen en avontuurlijke dingen. Hij heeft al heel wat reiservaring maar wil vooral graag mee met Dieter en co omdat hij graag alleen zou gaan wonen en hoopt dat deze reis hem meer zelfstandigheid kan bieden.

Simon (24 jaar, uit Leuven)

Simon (24 jaar, uit Leuven)

Simon (24 jaar, uit Leuven)

Simon woont samen met zijn ouders en broer in Leuven. Hij werkt bij Spar en is volop op zoek naar wat hij met de rest van zijn leven zal doen. Hij is een echt gevoelsmens en wil graag aan de wereld laten zien dat hij net zoals elke andere jongere heel wat in zijn mars heeft. Hij wil zichzelf en de wereld ontdekken, want er is nog zoveel dat hij niet weet.

Als kers op de taart krijgen we op het einde van het vijfde seizoen ook specials te zien op VRT NU waarin Dieter Coppens zijn 24 oude reisgenoten uitnodigt om terug te blikken op hun avontuur samen. ‘Down The Road’ is vanaf 29 augustus elke maandag om 20u40 te zien op Eén en via VRT NU.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '