Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Martien kreeg de hele zaal aan het lachen met z'n doodeerlijke speech in typische Meiland-stijl.

‘Chateau Meiland’ wint grootste televisieprijs van Nederland en Martiens speech is ééénig

Bij ons begint ‘Chateau Meiland’ nu pas echt bekendheid te vergaren, maar onze noorderburen zijn er al enkele maanden helemaal gek op. Zo gek zelfs dat het programma over de familie Meiland woensdagavond de Gouden Televizier-Ring, de allergrootste tv-prijs van Nederland, in de wacht sleepte. Daar hoorde uiteraard een hilarische bedankingsspeech van pater familias Martien bij.


Nog drie genomineerden bleven er woensdagavond over voor de Gouden Televizier-Ring: ‘Expeditie Robinson’, ‘Beste Zangers’ en ‘Chateau Meiland’. Maar liefst 55 procent van de Nederlandse stemmers gunde de familie Meiland de prijs, dus mochten ze hun award – onder luid gegil van Martien, natuurlijk – ophalen op het podium.

SBS uit het slijk getrokken


Van iemand als Martien Meiland verwacht je niet anders dan dat hij de boel op stelten zet als je hem een podium, een microfoon en een enorm publiek geeft. Nadat hij zich samen met zijn vrouw Erica en dochters Maxime en Montana – die zich voor de gelegenheid allemaal in glamoreuze glitterjurken hadden gehesen – naar voren begaf, nam hij het woord. Hoe hij de volledige zaal aan het lachen kreeg, zie je in onderstaande video.

Eerst nog een kleine spoiler: Meiland bedankte in zijn speech ook Caroline, de vriendin die met zijn familie mee verhuisde naar Frankrijk. Zij keerde in een van de recentste afleveringen – die bij ons nog niet werd uitgezonden – namelijk terug naar Nederland omwille van heupproblemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Je ziet ‘Chateau Meiland’ bij ons elke dinsdag om 20u35 op VIJF, of online op www.vijf.be.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '