Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

En dat over een spicy onderwerp!

PREVIEW: Bockie De Repper en Mathieu Terryn discussiëren pittig in een nieuw seizoen van ‘Snackmasters’

Dewy De Leeneer

Bockie De Repper en Mathieu Terryn zijn beste vrienden én nu ook de plezante presentatoren van dienst in het nieuwe seizoen van ‘Snackmasters’. Opnieuw gaan bekende chefs de culinaire strijd aan om bekende snacks na te maken. Enter: de lucifer. Een krokante en pittige frituursnack die de harten van menig Belgen sneller doet slaan. Alleen zijn Mathieu en Bockie het voor het eerst niet met elkaar eens…

Van een presentatieduo gesproken: Bockie De Repper en Mathieu Terryn zijn niet alleen beste vrienden, maar delen ook een passie voor eten en snacks. Samen organiseerden ze eerder al het streetfoodfestival DRIP Fest met heerlijke hamburgers, nu gooien ze zich volledig in een nieuw avontuur: het gloednieuwe seizoen van ‘Snackmasters’.

De lucifer

In ‘Snackmasters’ gaan een aantal topchefs de uitdaging aan om geliefde – maar soms erg complexe – snacks zo goed mogelijk na te maken. De jury kijkt hierbij naar hoe het uiteindelijke product eruit ziet en natuurlijk hoe de smaken zitten. Vorige seizoenen kregen we bijvoorbeeld al te maken met de favoriet van Quick-gangers: de Giant, een tricky Kinder Bueno en smaakvolle Croky-chips.

In een preview van het nieuwe seizoen verklapt VTM alvast één snackje op het menu van het nieuwe seizoen: een goudbruine, krokante, spicy lucifer. Zo eentje uit de frituur. Alleen zorgt die hete snack ervoor dat het warm wordt in de auto bij Bockie en Mathieu, want de twee houden er een pittige discussie aan over.

Frituursnacks pellen

‘Hoe begin jij aan een lucifer?’, vraagt Bockie. ‘Ik ga meteen voor the burning thing, omdat je dan met de rest kan doven’, antwoordt Mathieu slim. ‘Zo werkt mijn brein’, voegt ie er nog aan toe. Maar dat is niet hoe Bockie denkt.

‘Ik ga heel sensueel om met een lucifer, want ik pel mijn frituursnacks. Ik eet eerste het jasje op, dan het vlees en dan pas de top’, legt hij serieus uit. Mathieu begrijpt er niets van. ‘Wanneer ga jij ooit opgroeien? Dat is het enige wat echoot in mijn hoofd’, klinkt het. ‘Jij pelt uw frituursnacks? Wow…’, volgt Mathieu. Bockie hapt terug en zegt dat hij niet zo denigrerend moet doen, wat dat kan hij ook: ‘Jij eet meteen die top op? Wow, echt wow…’, lacht hij.

Het belooft een seizoen vol heerlijke snacks te worden overgoten met een sausje humor dankzij de twee presentatoren. Welke snacks ‘Snackmasters’ voor de chefs in petto heeft, wie die toppers zijn en wanneer het nieuwe seizoen te zien is op VTM, valt nog te ontdekken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '