Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

'Ik weet perfect waar de koppels aan beginnen en kan ze een hart onder de riem steken.'

Dit is de onverwachte vervanger voor Kobe Ilsen als presentator van ‘Blind Gekocht’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Kobe Ilsen nam de fakkel over van Dina Tersago om het populaire Play4-programma ‘Blind Gekocht’ te presenteren. Maar die eerste houdt er na een seizoen al mee op en krijgt een onverwachte vervanger.


Dina Tersago presenteerde de eerste twee seizoenen van ‘Blind Gekocht‘ op Play4, maar besloot om enkel nog voor VTM te werken. Daardoor moest het populaire programma waarin mensen het lot om een nieuw huis te vinden en te kopen volledig in de handen leggen van een aantal experts, meer bepaald makelaar Béa en interieurarchitecten Bart en Kelly. Dit doen ze zoals de naam al doet vermoeden volledig blind: dat wil zeggen dat ze hun woning op voorhand niet te zien krijgen.

Pas als de presentator van dienst de sleutel in hun handen legt, mogen ze een kijkje gaan nemen. Dat ontaardt meestal in tranen en zorgen omdat er nog veel opknapwerk moet gebeuren. Gelukkig maken die sombere gedachten (bijna) altijd plaats voor een grote glimlach eenmaal de renovaties erop zitten en ze hun droomwoning binnenwandelen.

Ervaring


Wanneer Dina de handdoek in de ring gooide, nam Kobe Ilsen het van haar over. De presentator presenteerde het afgelopen seizoen van ‘Blind Gekocht’, maar daar zal het ook bij blijven, want hij keert exclusief terug naar de VRT. Hij werd door de openbare omroep enkel uitgeleend aan andere zenders als de opdracht combineerbaar was met zijn werk voor VRT en dat is niet meer het geval nu hij bezig is aan een nieuw programma.

Het programma moest dus opnieuw op zoek naar een nieuwe presentator en vond die in een toch wel onverwachte hoek. Niemand minder dan Jani Kazaltzis (42) krijgt namelijk de eer om mensen het goede nieuws te vertellen dat er een huis voor hen gevonden is, om ze nadien op te vangen als blijkt dat het weer eens ‘niet is wat ze zochten’. Jani is voor velen een niet voor de hand liggende keuze, al weet hij als geen ander wat het is om te verbouwen. ‘Ik heb anderhalf jaar in het stof gewoond bij de verbouwing van mijn huis‘, vertelt de presentator in Het Laatste Nieuws. ‘Ik woonde op de eerste verdieping terwijl ze de benedenverdieping renoveerden. Ik weet dus perfect waar de koppels aan beginnen en kan ze een hart onder de riem steken.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Jani Kazaltzis (@janikazaltzis)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andere aanpak


In ‘Zo Man Zo Vrouw’ gaf hij de kleerkast van koppels een make-over. Hier zal hij aan de zijlijn toekijken hoe Béa, Bart en Kelly de vaak ietwat oudere en afgeleefde huizen transformeren tot een woning waar menig kijker jaloers op is. ‘Mijn aanpak zal verschillen van die van Dina en Kobe‘, vertelt Jani in Het Laatste Nieuws. ‘Zij zijn presentatoren in hart en nieren, terwijl ik mezelf niet als een échte presentator zoals zij zie.’

‘Lachen en gekke bekken trekken kunnen we al’, schreef Jani bij een foto van hem met het gouden trio Béa, Bart en Kelly op zijn Instagrampagina. ‘Zo blij dat ik samen met jullie “Blind Gekocht” mag maken’. Kobe heeft alleszins veel vertrouwen in zijn opvolger. ‘Succes! Heerlijke bende! Geniet ervan. Je gaat dat geweldig doen’, schreef hij als reactie onder Jani’s foto. Waarop die laatste dan weer reageerde: ‘Ik ga mijn best moeten doen na jouw passage’.

Blijkbaar was de job als presentator of presentatrice van ‘Blind Gekocht’ enorm gegeerd. ‘Ik hoorde dat er heel wat collega’s zich aandienden’, aldus Jani Kazaltzis. ‘Ik vind het dus lief dat ze voor zo’n programma aan mij denken.’ Het vierde seizoen van ‘Blind Gekocht’ met Jani is in het voorjaar van 2022 te zien op Play4. We zullen hem trouwens in de toekomst opnieuw vaker op het kleine schermpje te zien krijgen, want hij start volgende maand ook aan een nieuw programma met Otto-Jan Ham.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '