Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

‘Ik snap het echt niet.’

Auf wiedersehen: deze kandidaat valt af in ‘Bestemming X’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

En toen waren ze nog met vier! Het ging er keihard aan toe in ‘Bestemming X’ en op het einde van de aflevering moest er opnieuw een kandidaat de bus verlaten.

Venetië was de vorige tussenstop en van daar vertrok de geblindeerde bus richting de volgende locatie. Maar liefst vijftien uur aan een stuk bolde het gevaarte over de Europese wegen. De kandidaten kregen niets te zien tijdens deze bijzonder lange rit, waardoor ze ook een voor een volledig gedesoriënteerd waren. De eerste proef was er eentje waarvoor ze hun keeltjes moesten schrapen. Ze leerden voor het programma een liedje uit het hoofd en wie dit serieus nam, kon een mooi voordeel binnenrijven.

Vuurpijl

Een internationale jury moest beslissen wie de beste performance neerzette en koos uiteindelijk voor Dorien. Zij werd voor een dilemma geplaatst: of één minuut van de skyline genieten of een voordeel krijgen dat met wat geduld mogelijk van goudwaarde zou kunnen zijn. Ze koos zonder te twijfelen het laatste en liet Emiel in haar plaats een glimp van de locatie opvangen. Niet enkel zag hij de omgeving waar ze zich bevonden, maar ook een totem die de richting aangaf van de vijf vorige exitlocaties.

Na de zangopdracht was het tijd voor een kampeeruitje. Al was dat niet alleen maar gezellig rond het kampvuur zitten, want er wachtte opnieuw een uitdaging voor de kandidaten. Wie het dichtste bij 7u15 een vuurpijl kon afsteken, kreeg opnieuw handige info over hun locatie. De enige tijdsindicatie die ze kregen om dit tot een goed einde te brengen, waren de sterren, de zon én een hoorn die exact één uur op voorhand zou blazen. Maar die hoorn hoorde niemand en daar zat Dorien voor iets tussen. Haar voordeel, was dus een groot nadeel voor de anderen.

Duitse Ruhrgebied

In het allerlaatste spel namen Dorien en Jef het tegen elkaar op. Ze moesten elkaar van een loopbrug op duizelingwekkende hoogte duwen. Jef won en kreeg daardoor een wereldbol te zien met een X op de exacte exitlocatie. Hij was dus zeker van zijn plekje op de bus. Emiel daarentegen kon zijn voordeel niet verzilveren en zette zijn X het verste van hun locatie: één van de grootste steenkoolmijnen in het Duitse Ruhrgebied. ‘Ik snap het echt niet’, aldus Emiel. ‘Maar goed, ik ga naar huis. Pinten pakken met Zeno.’


Lees ook:

de mol aflevering 2
rough diamonds kevin janssens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '