Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De finale ligt binnen handbereik, dus de zenuwen staan hooggespannen.

PREVIEW: kookkunsten, psychologische spelletjes én ‘Wie is het’ in ‘Bestemming X’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Er blijven nog vier kandidaten over in ‘Bestemming X’. De finale ligt binnen handbereik, dus de zenuwen staan hooggespannen. Ze ruilen de geblindeerde bus dit keer even in voor een geblindeerde Thalys. Maar waar sporen ze naartoe?

De kandidaten moesten vorige aflevering afscheid nemen van Emiel, want hij plaatste zijn kruisje het verste van de tussenstop in het Duitse Ruhrgebied. Dat wil zeggen dat Steffie, Dorien, Jef en Gino nog kansen maken om het spannende spel te winnen én dus 50.000 euro in de wacht te slepen. Daarvoor zullen ze dus wel moeten raden wat hun volgende locatie is, en dat wordt hen zoals gewoonlijk in ‘Bestemming X’ niet gemakkelijk gemaakt.

Kippen zonder kop

Dit keer ruilen ze hun vertrouwde bus in voor een trein, meer bepaald de Thalys. Helaas zijn ook daar de ruiten van de wagon volledig afgeplakt. Eén iemand kan daar verandering in brengen en een raampje openen. De opdracht luidt dan ook: zoek de persoon die daarvoor kan zorgen. Eén van de tips geeft de lengte van die mens prijs: 1m77.

De deelnemers lopen als kippen zonder kop door de trein om te zien wie kleiner of groter is, en dus sowieso afvalt. Alleen willen de andere passagiers nu niet bepaald meewerken en blijven ze koppig zitten. Dat maakt hun klus natuurlijk een stuk moeilijker! Bovendien kunnen ze elkaar opnieuw dwarsliggen tijdens de proef. Hun bestemming is België, Frankrijk, Nederland of Duitsland. En de omgeving even waarnemen kan veel informatie prijsgeven.

Psychologisch spelletje

Wie de bus al miste, geen probleem, want na de trein stapt het viertal weer in hun vertrouwde vervoersmiddel dat hen op een camping dropt. Daar krijgen ze tips die zowel naar België, Frankrijk, Nederland als Duitsland wijzen. De grote vraag is: welke zijn correct en welke zijn misleidend? Ook hier kunnen ze tips sprokkelen over de juiste locatie door hun beste kookkunsten boven te halen.

© VTM

Alsof die twee proeven nog niet zenuwslopend genoeg waren, staat er nog een psychologisch spelletje op het programma. Tactiek is hier key, en de deelnemers zullen bij de pinken moeten zijn. Ook hier is namelijk informatie te vergaren die hen weleens een plaatsje in de finale kan bezorgen.

‘Bestemming X’ zie je elke maandag om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '