Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Vijf nieuwe baktalenten nemen het tegen elkaar op in een reeks smakelijke opdrachten.

PREVIEW: in ‘Bake Off Vlaanderen’ laat Dennis zijn moeder Wim Opbrouck imiteren

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan deze avond naar een nieuwe, smakelijke aflevering van ‘Bake Off Vlaanderen’ kijken en daarin nemen vijf nieuwe baktalenten het tegen elkaar op in een reeks lekkere, maar uitdagende proeven.

In de tweede aflevering van ‘Bake Off Vlaanderen’ verlaten opnieuw vijf bakkers hun veilige keuken om aartsmoeilijke bakproeven te doorstaan in de beruchte baktent. Voor de eerste proef moeten Fatima, Saskia, Dennis, Elke en Sylvia vier perfect gelijke tartelettes maken. Extraatje: ze moeten er iets van zichzelf instoppen. Dat is natuurlijk niet makkelijk bij een gebakje.

Vervloeken

Als technische proef staat een speciale cake op het menu. Iets wat heel wat deelnemers liever anders hadden gezien. Daar zit het deeg, de caramel en het windmolenmotief voor iets tussen. Vooral Sylvia vervloekt het gebak: ‘Er zijn zoveel lekkere taarten in de wereld en nu moeten we dit klaarmaken?!’.

Een vaste waarde tijdens ‘Bake Off Vlaanderen’ is uiteraard het spektakelstuk. Ook Fatima en co ontsnappen er niet aan. Zij moeten net zoals hun voorgangers vorige week hun idool uitbeelden in een 3D-buste. Fatima kiest voor Oprah Winfrey, Saskia maakt Disneyprinses Sneeuwwitje, Dennis doet voetballer Axel Witsel herrijzen uit het deeg en suiker, Elke boetseert Sauron uit ‘The Lord of the Rings’ en Sylvia bakt maag Maria met een ondeugende twist.

Afleiding

Een andere constante is natuurlijk Wim Opbrouck als presentator. Hij steekt de kandidaten een hart onder de riem, al is dat bij sommigen eerder een afleiding dan een oppepper. Zo vertelt Dennis dat hij tijdens het oefenen zijn mama Wim Opbrouck liet spelen. ‘Ik heb me af en toe laten storen’, aldus Dennis. ‘Ik heb stand-in Wims gevraagd, zoals mijn moeder. Zij is Wim komen spelen. Ze stelde me dan vragen of vertelde iets.’ Benieuwd of dit z’n vruchten afwerpt!

‘Bake Off Vlaanderen’ zie je elke woensdag om 21u op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '