https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © getty

De superheldin is het alter ego van Barbara Gordon, de dochter van de hoofdcommissaris van Gotham.

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren ‘Batgirl’-film

Herlinde Matthys

Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35) haalt alweer een topproject binnen. Na ‘Bad Boys for Life’, mogen ze dit keer de ‘Batgirl’-film regisseren voor Warner Bros.


De echte helden zijn eigenlijk onze mama’s en de zorgkundigen die tijdens de pandemie lange uren klopten. Toch zijn we ook gek op superhelden in films die zich in de meest gekke pakjes hullen om onze wereld voor de zoveelste keer van de ondergang te redden. Spoiler alert, het lukt hen altijd! Binnenkort wordt er een nieuwe film aan dat rijtje van superheldenfilms toegevoegd, want Warner Bros. blaast Batgirl nieuw leven in.

Barbara Gordon


Het doet daarvoor beroep op niemand minder dan regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, onze Belgische trots. Na het overdonderende en vooral wereldwijde succes van ‘Bad Boys for Life’, met Will Smith en Martin Lawrence, was het overduidelijk dat België een beetje te klein geworden is voor de twee regisseurs. Ze richten hun pijlen dan ook, volledig terecht, op internationale projecten. Zo waren ze onder meer verantwoordelijk voor de regie van enkele afleveringen van ‘Ms. Marvel’, een Disney+-reeks over de allereerste islamitische Marvel-superheldin Kamala Khan. En ook ‘Bad Boys 4′ en ‘Beverly Hills Cop 4’ mogen ze binnenkort toevoegen aan hun indrukwekkende palmares.

Nu zetten ze hun tanden in ‘Batgirl’, een personage uit DC Comics, en het alter ego van Barbara Gordon, de dochter van de hoofdcommissaris van Gotham. Je kon haar al aan het werk zien in de film ‘Batman & Robin’ uit 1997. Actrice Alicia Silverstone kroop toen in de huid van deze heldin. De producer van dienst bij deze nieuwe film is Kristin Burr, die we kennen van onder meer ‘Cruella’. Christina Hodson, eerder verantwoordelijk voor ‘Birds of Prey’ en ‘Bumblebee’, schrijft het scenario.

Vrolijke energie


‘We hopen met “Batgirl” de kijkers mee te nemen op een leuke reis en ze een andere kant van Gotham te laten zien’, vertelde producer Kristin in The Hollywood Reporter. ‘Adil en Bilall hebben een enthousiaste en vrolijke energie die heel aanstekelijk is en waardoor ze de perfecte regisseurs zijn voor dit project.’ ‘Batgirl’ zou verschijnen op HBO Max, de streamingdienst van de populaire Amerikaanse tv-zender. Streamz werkt samen met dit platform, maar het is nog niet duidelijk of ook zij deze film in hun portefeuille zullen opnemen.

Het grote internationale succes van Adil en Bilall wil natuurlijk niet zeggen dat ze in ons Belgenlandje geen films meer zullen draaien. Zo maakten ze de fictiereeks ‘Grond’, werken ze momenteel aan ‘Rebel’, staat ook een verfilming van het Dirk Bracke-boek ‘Straks doet het geen pijn meer’ op de planning in 2022 en denken ze aan een vervolg op de kaskraker ‘Patser‘.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content