Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Streamz

Je vindt op de gloednieuwe streamingdienst een aanbod van oude en nieuwe Vlaamse series, maar ook verschillende internationale toppers.

15 series op Streamz die je wil gezien hebben’t Is gebeurd! Streamz, meer dan een jaar geleden aangekondigd als ‘de Vlaamse Netflix’, is live. Op de streamingdienst vind je naast nieuwe en oude Vlaamse series ook het indrukwekkende HBO-aanbod van Telenet. Ons kijklijstje is een mengeling van die categorieën.


 

Fair Trade

Misschien herinner je je nog de nieuwsberichten die vorig jaar verschenen over Kevin Janssens en Ella-June Henrard. De vonken tussen de twee sloegen over op de set van ‘Fair Trade’, maar zijn ondertussen alweer gedoofd. Gelukkig is de chemie tussen de twee niet de enige reden waarom je de serie zou moeten zien. ‘Fair Trade’, een misdaadreeks over twee corrupte agenten, is van de hand van ‘Matroesjka’s’-maker Marc Punt en dat is eraan te zien. De spanning in de serie wordt overgoten met een komisch sausje dat heel erg doet denken aan de legendarische reeks. Om van het platter dan plat Antwerps nog maar te zwijgen. Tel daar Peter Van den Begin als grote slechterik bij – hallo, Ray Van Mechelen – en de vergelijking is compleet. ‘Matroesjka’s’ is trouwens ook te bekijken op Streamz.

De Bende van Jan de Lichte

Moeten we deze echt nog voorstellen? ‘De Bende van Jan de Lichte’ is in het buitenland al meer dan een jaar op Netflix te zien, maar VTM hield de prestigieuze reeks speciaal in de koelkast voor de start van Streamz. En terecht. De historische reeks is de duurste serie die ooit gemaakt werd in Vlaanderen en dat ligt niet alleen aan de cast die barst van het bekend talent. De decors, de kostuums, de muziek en noem maar op: alles klopt. Of toch nadat je een aflevering of twee hebt kunnen wennen aan het idee dat al die bekende gezichten zich plots in de achttiende eeuw begeven. ‘De Bende’ is later dit jaar ook op VTM te zien, maar hoofdrolspeler Matteo Simoni liegt niet wanneer hij zegt dat het een reeks om te bingen is.

Black-out

Ook de openbare omroep verbindt zich aan de Vlaamse Netflix, waardoor er geregeld Eén-reeksen in preview op Streamz te zien zullen zijn. ‘Black-out’ is de eerste in de rij. In de misdaadserie is ons land in de ban van een complete elektriciteitspanne, veroorzaakt door sabotage in een kerncentrale. Op hetzelfde moment wordt de dochter van de premier (Sara De Roo) ontvoerd. Michaël Dendoncker (Geert Van Rampelberg), Hoofd Dienst Anti-terrorisme, krijgt de opdracht om haar terug te vinden en te onderzoeken wie achter de black-out zit.

Baantjer: Het Begin

‘Baantjer: Het Begin’ is een Streamz Original en zal dus niet op tv getoond worden. In de Belgische co-productie keren we terug naar het Amsterdam van de jaren 80, waar Juriaan De Cock aan zijn carrière als rechercheur in het centrum van de hoofdstad begint. De reeks speelt zich grotendeels af in Nederland, maar toch kan je enkele bekende Belgische gezichten spotten. Charlotte Vandermeersch heeft een aanzienlijke rol in de reeks, en ook Joren Seldeslachts, Tom Vermeir en Manou Kersting zijn te zien. 

Locked Up (Vis a vis)

We raadden ‘Locked Up’ al een paar keer aan, maar het kan geen kwaad om het nog eens te herhalen. Deze gevangenisreeks is van de hand van ‘La casa de papel’-maker Álex Pina. De gelijkenis met ‘Orange is the New Black’ valt niet te ontkennen, alleen krijg je in de Spaanse versie een extra grote dosis seks en geweld voorgeschoteld. De reeks heeft vier seizoenen, dit jaar verscheen er ook een spin-off.

Locked up

Albatros

In het begin van de zomer verscheen ‘Albatros’ op Telenet Play, waardoor het nu te bekijken is op Streamz. De reeks gaat over tien zwaarlijvige mensen die naar de Ardennen trekken voor een afslankingskamp. Maker Dominique Van Malder speelt zelf ook mee in de reeks. Verder bestaat de cast uit Vlaams en Waals talent, met aan de Vlaamse kant onder meer Ruth Beeckmans en Benny ‘den Benny’ Claessens.

albatros

I May Destroy You

In het #MeToo-tijdperk is consent, of seksuele toestemming, een fel bediscussieerde term. De Britse Michaela Coel schreef en produceerde een reeks over de grijze zones van het begrip, waarin ze bovendien zelf de hoofdrol speelt. Haar personge Arabella wordt tijdens een avondje uit gedrogeerd en verkracht. Ze gaat op zoek naar wat er gebeurde, en naar zichzelf. Het onderwerp van de reeks is zwaar, maar de onderliggende humor en geestige personages zorgt ervoor dat het niet te veel doorweegt.

Euphoria

Nog zo’n HBP-topper is ‘Euphoria’. Hoofdrolspeelster Zendaya ontving onlangs volledig terecht een Emmy-nominatie voor haar vertolking van Rue, een drugsverslaafde tiener die haar pad zoekt. Het jonge talent, de controversiële thema’s, de visuals, de muziek, de make-up: alles aan ‘Euphoria’ maakt dat het een van de meest besproken reeksen van 2019 en misschien zelfs 2020 is. Een tweede seizoen zit dan ook al in de pijplijn.

Euphoria

#hetisingewikkeld

In 2017 zond VIER het eerste seizoen van ‘#hetisingewikkeld’ uit, een reeks over gescheiden ouders Lien en Peter die samen in een huis blijven wonen. Elke week neemt een van beiden intrek in de kelder. Een jaar geleden verscheen het tweede seizoen op Telenet Play en sindsdien vond VIER nog geen plek om de reeks uit te zenden. Met een Streamz-abonnement hoef je niet langer te wachten.

 

Sharp Objects

‘Sharp Objects’ is een HBO-serie die duidelijk niet voor angsthazen bedoeld is. Amy Adams speelt journaliste Camille Preaker die naar haar geboortedorp terugkeert om de moord op twee meisjes te onderzoeken en daar geconfronteerd wordt met enkele persoonlijke demonen. Waarom de reeks op je to-watch-lijstje moet staan? Laat ons een paar namen en titels droppen. De serie werd gemaakt door Jean-Marc Vallée, de man achter ‘Big Little Lies’. Het verhaal is gebaseerd op een boek van de schrijfster van ‘Gone girl’, Gillian Flyn. Producer Jason Blum maakte ook de horrorfilm ‘Get Out’, en hoofdrolspeelster Amy Adams won in haar carrière twee Golden Globes voor Beste Actrice, naast heel wat andere prijzen.

Chernobyl

‘Chernobyl’ is naar onze bescheiden mening superieur in al z’n aspecten. “De serie zal het mooiste en pakkendste, maar ook walgelijkste zijn dat je in tijden gezien hebt”, schreef collega Robine erover. Mocht je nog altijd niet mee zijn met de meer dan een jaar oude hype, kan je de reeks nu bekijken op Streamz.

Big Little Lies

Waarom je ‘Big Little Lies’ gezien moet hebben? Vijf redenen: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz en Laura Dern. In het tweede seizoen komt er nog een gigantische reden bij: Meryl Streep. Je ziet beide seizoenen op Streamz.

big little lies

wtFock

Oké, je bent geen 15 jaar meer. Maar dat betekent niet dat je de tienerseries moet afzweren, zeker niet als ze gewoon echt goed zijn. Hé, het is oké om als bijna-dertigjarige de liefdesperikelen van Zoë en co op de voet te volgen. Wij doen het ook.

Why Women Kill

Wie vroeger naar ‘Desperate Housewives’ keek, kent de dark comedy van Marc Cherry al. In dezelfde stijl komt hij met ‘Why Women Kill’, een dramareeks die zich afspeelt in drie verschillende tijdsperiodes, maar in dezelfde villa in Pasadena. In elk verhaal is er sprake van overspel door de echtgenoot en een moord door de echtgenote. Je kan onder meer Lucy Liu herkennen.

Watchmen

Het gelauwerde ‘Watchmen’ is een superheldenserie gebaseerd op een comic, met in de hoofdrol Regina King als Sister Night. De serie toont de terreur van racisme en white supremacy door de ogen van zwarte personages. De reeks sleepte heel wat Emmy-nominaties in de wacht.Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '