https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Joshua Bassett is de nieuwe Troy in de ‘High School Musical’-serie: ‘Geen...

Joshua Bassett is de nieuwe Troy in de ‘High School Musical’-serie: ‘Geen idee wat Zac Efron ervan vindt’

Je kan het volledige eerste seizoen van 'High School Musical: The Musical: The Series' vanaf dinsdag bekijken op Disney+.

© Disney+

‘High School Musical’-fans moeten geen twee keer nadenken over wat ze dinsdag als eerste zullen bekijken op Disney+. De serie die gebaseerd is op de gelijknamige musicalfilms van meer dan tien jaar geleden is een hit in de V.S. en wordt dat bij ons ongetwijfeld ook. Hoofdrolspeler Joshua Basset (19) is een groot deel van dat succes. We mochten even bellen met het sympathieke multitalent.

De amper 19 jaar oude Joshua Bassett speelt de nieuwe Troy in ‘High School Musical: The Musical: The Series’, al heet zijn personage Ricky. Let us explain. De reeks speelt zich af in de school waar de film ‘High School Musical’ opgenomen werd. Vooral de musical geeks op East High School zijn grote fans van Troy en Gabriella aka Zac Efron en Vanessa Hudgens, die ze bij voorkeur bij haar bijnaam V. Hudge noemen. Hoe kan Ricky dan de nieuwe Troy zijn? Wel, op de school wordt ‘High School Musical’ opgevoerd als musical en – spoiler alert – Ricky krijgt de hoofdrol. Niet zo toevallig strikte zijn ex-vriendinnetje Nini de rol van Gabriella. Et voilà, we hebben een nieuwe Gabriella en Troy, but not really. Het klinkt ingewikkelder dan het is.

© Disney+

De rol van Ricky kon Bassett niet meer op het lijf geschreven zijn. Als acteur had hij al minirolletjes in ‘Grey’s Anatomy’ en ‘Dirty John’ en was hij te zien als Aiden in de Disney Channel-reeks ‘Stuck in the Middle’. Met deze rol kon hij eindelijk zijn twee passies – acteren én muziek – laten samenkomen op het kleine scherm.

Joshua, je was pas zes jaar toen de eerste ‘High School Musical’-film uitkwam. Was je toen al fan? 

Joshua Bassett: ‘Uiteraard was ik onmiddellijk fan. Op mijn zevende heb ik besloten dat ik in musicals wou gaan spelen, omdat mijn zussen (Joshua groeide op met vijf zussen, red.) dat ook deden. De eerste productie die toen gepland stond, was High School Musical. Ik kreeg een kleine rol als leerling. Mijn passie voor musical is dus eigenlijk echt begonnen met High School Musical.’

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!