Home Lifestyle Film Netflix heeft een huiveringwekkend halloweenaanbod klaarstaan

Netflix heeft een huiveringwekkend halloweenaanbod klaarstaan

Het is weer tijd voor Netflix and chills. Vandaag zijn er al twee gloednieuwe scary movies te zien op de streamingdienst, in de komende weken komen er nog acht bij. Er staan bovendien twee enge series én een creepy docureeks klaar die in de aanloop naar Halloween uitkomen. Ready, set, griezelen!

Je kan nu al op Netflix terecht voor horrorklassiekers zoals ‘The Conjuring’, ‘Hereditary’, ‘Slender Man’ en ‘The Ring’. Maar de streamingdienst heeft ook heel wat eigen content klaar die perfect in het halloweensfeertje past. Van zombiefilms tot horrorkomedies: het aanbod is uitgebreid.

#Alive – nu al beschikbaar

‘#Alive’ gaat over een wereldwijd virus. Niet het soort virus waardoor je gaat hoesten en je reukzin verliest, wel een waardoor je een mensenetende zombie wordt. Het hoofdpersonage Oh Jun-U blijft alleen achter in zijn appartement terwijl zombies de planeet vernielen en de wereld gek wordt. Na 15 dagen merkt hij dat zijn onderbuurvrouw ook nog leeft en proberen ze samen te ontsnappen uit het gebouw dat volledig overgenomen is door zombies. De film lokte veel mensen naar de bioscoop in thuisland Korea, sinds enkele dagen is hij internationaal beschikbaar op Netflix.

The Babysitter: Killer Queen – vanaf vandaag beschikbaar

‘The Babysitter: Killer Queen’ is het vervolg op de horrorkomedie ‘The Babysitter’ uit 2017, die je ook op Netflix kan bekijken. Die eerste film ging over een jongen die probeerde te ontsnappen aan zijn moordende babysitter en haar gestoorde vrienden. In de sequel komt hij – nu als jongeman –  opnieuw oog in oog te staan met enkele oude bekenden. Het bekendste gezicht in deze film is dat van ex-Disneysterretje Bella Thorne.

The Devil All The Time – vanaf 16 september

In deze psychologische thriller die vanaf volgende woensdag beschikbaar is, spelen onder andere Tom HollandRobert Pattinson en Bill Skarsgård (de man die Pennywise speelt in ‘It’) mee. Holland vertolkt de rol van Arvin, een jonge kerel die zijn familie moet beschermen tegen de kwade krachten rondom hen.

The Paramedic – vanaf 16 september

‘El Praticante’ is een Spaanse thriller over een man die door een ongeval in een rolstoel terechtkomt en op wraak zint. En dan vooral op de vrouw die hem liet zitten toen hij haar het meest nodig had. Hij wordt geobsedeerd en verzint een sinister plan. Je ziet de film vanaf volgende week op Netflix.

Hubie Halloween – vanaf 7 oktober

Er mag op Halloween ook gelachen worden, vindt Netflix, en daarvoor is er ‘Hubie Halloween’. Onder anderen Adam Sandler, ‘Modern Family’-actrice Julie Bowen en ‘Stranger Things’-ster Noah Schnapp spelen mee in de film. Hubie (Adam Sandler) zorgt er elk jaar voor dat zijn stad veilig Halloween kan vieren. Met een ontsnapte crimineel en een verdachte buurtbewoner is hij dit jaar extra op zijn hoede. Wanneer er mensen beginnen te verdwijnen, is hij ervan overtuigd dat hij de enige is die het gevaar kan tegenhouden.

A Babysitter’s Guide to Monster Hunting – vanaf 14 oktober

Ook iets minder scary – maar daarom niet minder de moeite – is deze tienerfilm. ‘A Babysitter’s Guide’ is gebaseerd op het gelijknamige boek en vertelt het verhaal van een geheim genootschap van babysitters dat kinderen beschermt tegen monsters. De grootste boosdoener is the Boogeyman, gespeeld door Tom Felton ofwel Draco Malfidus in de Harry Potter-films.

Rebecca – vanaf 21 oktober

Dit is zonder twijfel onze favoriet uit het lijstje, en niet alleen omwille van ‘Call Me By Your Name’-acteur Armie Hammer. Die laatste speelt de knappe weduwnaar Maxim die in Monte Carlo verliefd wordt op een jongedame, gespeeld door Lily James. Wanneer zij samen naar zijn landgoed in Manderley trekken, staat ze al snel in de schaduw van zijn eerste vrouw, Rebecca, wiens beklijvende erfenis in leven wordt gehouden door de sinistere huishoudster Mrs. Danvers. De trailer kwam eerder deze week uit en ziet er érg goed uit.

Cadaver – vanaf 22 oktober

‘Cadaver’ is een Noorse psychologische horrorfilm waarin de mensheid op de proef wordt gesteld. In de nasleep van een kernramp vechten Leonora, Jacob en hun dochter Alice om te overleven. Op een dag organiseert een lokaal hotel een liefdadigheidsactie waarbij overlevenden van de ramp uitgenodigd worden voor een theatervoorstelling met maaltijd. Het uitgehongerde gezin besluit om naar het hotel te gaan. Regisseur Mathias gebruikt het volledige hotel als podium en geeft de aanwezigen maskers om hen te onderscheiden van de acteurs. Maar het toneelstuk neemt een bizarre wending wanneer sommige toeschouwers verdwijnen.

Nobody Sleeps in the Woods Tonight – vanaf 28 oktober

Er is nog niet veel geweten over deze film, buiten de beschrijving die Netflix meegeeft. Die gaat zo: ‘Een groep tieners, verslaafd aan technologie, vertrekt naar een rehabilitatiekamp in het bos waar een sinistere kracht hen voor eeuwig offline wil houden.’ Hoewel een leven zonder internet een enge gedachte is, klinkt het niet meteen als de plot van een scary movie. Maar je weet maar nooit. We zijn alvast geïntrigeerd!

His house – vanaf 30 oktober

Deze horrorfilm komt nét op tijd uit voor Halloween. Wunmi Mosaku, die je kan kennen als een van de politie-inspecteurs uit ‘The End of the F**** World’, en Ṣọpẹ́ Dìrísù spelen een jong echtpaar. Na een gruwelijke ontsnapping uit het door oorlog getergde Zuid-Soedan, hebben ze moeite om zich aan te passen aan het leven in een klein Engels stadje waar het kwaad op de loer ligt.

Ratched – vanaf 18 september

Dan komen we aan bij de series. Nog zo’n favorietje uit de lijst is Ratched’. Sarah Paulson is in deze horrorserie te zien als Nurse Ratched uit de roman ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’, die zich afspeelt in een psychiatrisch ziekenhuis. Mildred gedraagt zich aanvankelijk als een voorbeeldige verpleegster, maar naarmate de tijd vordert, verandert dit. Eenmaal ze meer betrokken raakt bij de verontrustende experimenten die op mensen worden uitgevoerd in de inrichting, verliest ze haar onschuld en zien we hoe een zorgzame vrouw verandert in een monster. Ook Cynthia ‘Miranda’ Nixon en Sharon Stone spelen mee.

The Haunting of Bly Manor – vanaf 9 oktober

De makers van ‘The Haunting of Hill House’ (Mike Flanagan en Trevor Macy), zorgen met ‘The Haunting Of Bly Manor’ voor het langverwachte volgende hoofdstuk. Het verhaal staat helemaal los van dat van het eerste seizoen, maar heel wat acteurs keren wel terug. Onder andere Victoria Pedretti en Henry Thomas spelen totaal nieuwe personages in dit tweede deel.

Unsolved Mysteries: volume 2 – vanaf 19 oktober

Vanaf 19 oktober zie je het tweede seizoen van ‘Unsolved Mysteries’, een docureeks over onverklaarbare verdwijningen, tragische incidenten en bizarre gebeurtenissen. In de zes afleveringen bieden detectives, journalisten en familieleden intrigerende theorieën aan over de onopgeloste mysteries.

[td_smart_list_end]

Lees ook: