Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Andrea Piacquadio via Pexels

Heb jij na al die Spaanse Netflixseries zoals ‘Valeria’ en ‘Elite’ de smaak pas echt te pakken?

10 podcasts die je helpen om een nieuwe taal te leren

Ben jij op zoek naar een nieuwe job, maar ben je niet tweetalig? Ga je jaarlijks op vakantie naar Italië, maar gaat je kennis van het Italiaans niet verder dan gelato, vino en ciao? Of heb jij na het zien van die Spaanse Netflixseries zoals ‘Valeria’ en ‘Elite’ de smaak pas echt te pakken? Onderstaande podcasts helpen je alvast om enkele van de populairste Europese talen onder de knie te krijgen.

Spaans

  • Coffeebreak Spanish


Een van de populairste podcasts om vlot Spaans te leren is zonder twijfel Coffeebreak Spanish. Je bent er bovendien even zoet mee, want het eerste niveau (geschikt voor beginners) bevat in totaal 40 verschillende lessen. In de podcast komt niet alleen grammatica en vocabulaire aan bod, want er wordt ook aandacht gegeven aan spreekvaardigheid en aan de Spaanse cultuur.

Je kan de podcast hier terugvinden.

  • Duolingo


Duolingo is niet alleen een app waar je verschillende talen mee kan leren, maar de organisatie achter de applicatie brengt sinds 2017 ook podcasts uit in het Spaans. Vooral het verbeteren van de luistervaardigheden staat hier centraal. Grammatica is hier bijvoorbeeld iets minder belangrijk. De afleveringen lijken minidocumentaires die meestal over Latijns-Amerika gaan. Zo gaat het soms bijvoorbeeld over het aantal daklozen in Argentinië of over de voetballers in Peru.

Je kan de podcast hier terugvinden.

Engels

  • Learn English


De podcast Learn English is een initiatief van de British Council en in alle afleveringen komen alledaagse woordenschat en situaties aan bod. Bovendien blijft het niet enkel en alleen bij luisteren. Om te controleren of je alles goed begrepen hebt, kan je het transcript van elke aflevering downloaden en kan je een korte quiz doen om je verworven kennis op de proef te stellen.

Je kan de podcast hier terugvinden.

  • 6 Minute English


Op een leuke manier (Engels) leren? Bij de BBC kan het. In hun podcasts staan de discussies tussen de twee personages Alice en Nick centraal en het duo heeft het bovendien ook over alledaagse situaties. Verder behandelen ze bijvoorbeeld ludieke vragen zoals bijvoorbeeld ‘zijn beren terug in leven?’. Is er iets niet duidelijk? Dan kan je ook hier achteraf een transscript met definities raadplegen.

Je kan de podcast hier terugvinden.

Italiaans

  • Learn Italian in your car


De belangrijkste woorden zoals pizza, vino en gelato ken je natuurlijk al, maar in deze podcast maak je kennis met de basis van het Italiaans. Heel handig als je regelmatig op vakantie gaat naar Italië, want je leert bijvoorbeeld om eten te bestellen op restaurant of om mensen vragen te stellen. De podcasts beginnen makkelijk, maar beetje bij beetje worden ze steeds moeilijker.

Je kan de podcast hier terugvinden.

  • News in slow Italian


Via deze podcast leer je Italiaans aan de hand van het nieuws. Zo ben je dus niet alleen op de hoogte van de actualiteit, maar verbeter je ook meteen je kennis van de taal. De moeilijkheidsgraad kan je zelf kiezen en het nieuws op zich wordt ook traag genoeg voorgelezen. Je kan ook steeds het nieuwsverslag meelezen en enkele oefeningen maken om je kennis extra te testen.

Je kan de podcast hier terugvinden.

Frans

  • Learn French by Podcast


Met deze podcast vlieg je er goed in. Zo worden er meteen al korte gesprekjes gevoerd die nadien ook nog eens toegelicht worden. Maak je dus geen zorgen, want deze verhalen zijn wel effectief geschikt voor beginners. Beetje bij beetje leer je zo ook meer over de Franse grammatica en als er iets niet duidelijk is kan je steeds de bijhorende PDF downloaden.

Je kan de podcast hier terugvinden.

  • Français avec Pierre


Enthousiaster dan deze podcast gaat het alvast niet worden, want dankzij de hartelijke begroeting krijg je meteen zin om je beste Frans boven te halen! Geen paniek als er nog wat werk aan de winkel is, want de podcasts zijn zeker toegankelijk voor beginners en worden per aflevering uitdagender.

Je kan de podcast hier terugvinden.

Duits

  • Warum nicht?


Deze podcast die je helpt om Duits te leren, is gebaseerd op de taalniveaus van het Europees Referentiekader voor de Talen. Beginnen doe je dus op niveau A0 en vervolgens werk je in vier seizoenen naar B1. De taal leren doe je dan weer met de hulp van het personage Andreas. Andreas studeert journalistiek en heeft een bijbaan als portier van een hotel. Interessant en leerrijk op hetzelfde moment!

Je kan de podcast hier terugvinden.

  • Slow German


Er staat misschien het woordje traag in de titel van deze podcast, maar de verhalen die je te horen krijgt, helpen om je kennis van het Duits op een aangenaam tempo te verbeteren. Bovendien zijn alle aflevering opgedeeld in verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld ‘eten & drinken’ en ‘kunst & cultuur’. Naar gelang jouw behoeften kan je dus makkelijk specifieke keuzes gaan maken.

Je kan de podcast hier terugvinden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '