Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Ze pakte de gouden medaille op de brug met ongelijke leggers.

HOERA: Nina Derwael (18) is de allereerste Belgische wereldkampioene turnen

Herlinde Matthys

De achttienjarige Nina Derwael schreef vandaag geschiedenis. Ze behaalde op het WK turnen in Qatar goud aan de brug waardoor ze de eerste Belgische gymnaste is die wereldkampioen wordt.


We wisten al langer dat Nina Derwael een toppertje is! Ze behaalde al verschillende medailles op grote kampioenschappen, ze is Europees kampioen aan de brug en ze werd in 2017 derde op het WK aan datzelfde toestel. Dit jaar vindt het WK turnen plaats in Doha, de hoofdstad van Qatar.

Verbluffende prestatie


Nina gaf zich opnieuw voor de volle 200 procent en wist ditmaal met haar verbluffende prestatie aan de brug met ongelijke leggers de gouden medaille binnen te rijven. De achttienjarige schrijft daarmee Belgische geschiedenis, want ze is de eerste gymnaste in ons land die wereldkampioen wordt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hierboven zie je haar prachtig uitgevoerde routine waarmee ze 15.200 punten scoorde en haar concurrentie verpulverde. De tweede plaats is voor de Amerikaanse Simone Biles en het brons is voor de Duitse Elisabeth Seitz. Nina zet ons kleine landje op de kaart qua turnen en daar mogen wij verdikke trots op zijn!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '