Home Lifestyle Body AHA: sport je nu beter voor of na het eten?

AHA: sport je nu beter voor of na het eten?

Nog snel even een blokje om lopen?

© Unsplash / Maryna Yazbeck
Sport jij graag ‘s ochtends voor het ontbijt? Of plan jij je work-out steevast na het diner? Dit zijn de gouden eetregels waaraan je je best houdt.

Het sleutelwoord is balans. Eet de hele dag door voldoende. Met een lege maag sporten kan voor problemen zorgen, maar ook met een overvolle maag zware inspanningen verrichten, doet meestal meer kwaad dan goed.

Snack

Als je al geruime tijd niets meer at, is het belangrijk om iets kleins te eten voor je work-out. Doe dit zéker als je ‘s ochtends sport. Zo heeft je lichaam voldoende energie om de sportsessie tot een goed einde te kunnen brengen. Je kiest best voor een snack die hoog is aan koolhydraten (kies wel voor de gezonde soorten), voldoende eiwitten bevat, maar vooral een laag vetpercentage heeft.

Geen vet voor je sport

Vetten zij niet per se slecht voor je. Onverzadigde vetten zijn zelfs goed. Al zijn ze niet geschikt om voor een work-out te consumeren. Het duurt een tijdje voor vetten verteerd zijn. Hierdoor kunnen ze je een misselijk gevoel bezorgen als je op en neer huppelt tijdens het sporten.

Wanneer?

Je kan best tussen drie kwartier en een half uur voor je work-out snacken. Als het even kan bevat je snack liefst tussen de 200 en 300 kilocalorieën. Dankzij deze tips zal je in topvorm zijn om te gaan sporten. Ready, set, go!

Lees ook: