https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Elly Fairytale

Kunnen jullie elkaar wegens omstandigheden toch niet zien zondag?

MOEDERDAG: 6 virtuele activiteiten die je samen met je mama kan doen

Zondag is het zover en is het eindelijk Moederdag. Eerder deze week werden de coronamaatregelen in ons land versoepeld waardoor we dit weekend – mits het gebruik van ons gezond verstand – onze mama’s weer kunnen zien. Kan jij wegens omstandigheden toch niet afspreken met jouw mama? Maak er dan toch nog een speciale dag van met een van deze 6 virtuele ideetjes.


Enkele dagen geleden kondigde de Veiligheidsraad aan dat we vanaf zondag 10 mei, Moederdag, opnieuw met vier personen mogen afspreken. Opgelet, want het moet steeds om dezelfde mensen gaan en vergeet ook zeker niet om je gezond verstand te gebruiken. Wie wil, kan komende zondag dus opnieuw met zijn of haar mama afspreken. Iets waar heel wat mensen lang naar uitgekeken hebben. Al zal dit waarschijnlijk niet voor iedereen lukken. Kan jij jouw mama wegens bepaalde redenen toch niet zien op Moederdag? Maak er dan met de hulp van onderstaande virtuele activiteiten toch nog een speciale dag van.

1. Kijk samen een film


Na enkele zonovergoten dagen staat er zondag flink wat regen op de planning. Het ideale moment dus om samen een film te kijken. Wij hebben alvast onze favoriete films om samen met je mama te kijken op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld maar aan ‘Mamma Mia’. Kruip dus elk in jullie eigen zetel, neem er een dekentje bij en zet jullie gekozen film op.

2. Proef samen enkele wijntjes


Zit languit aperitieven er helaas niet in? Haal dan een aantal flessen wijn in huis en organiseer vanop een afstandje zelf een wijnproeverij. Terwijl jullie enkele glaasjes wijn proeven, kunnen jullie herinneringen ophalen van vroeger. Tip: combineer met enkele kazen voor een namiddag om nooit meer te vergeten.

3. Kijk naar foto’s van vroeger


De kans is groot dat zowel jij en je mama thuis een doos liggen hebben met foto’s van vroeger. Ga elk aan jullie eigen keukentafel zitten en chat met elkaar via een iets groter scherm zoals bijvoorbeeld je laptop of iPad. Zo kunnen jullie de foto’s iets makkelijker aan elkaar laten zien en terugdenken aan vorige vakanties of ronduit lachen met enkele gênante familiefoto’s.

4. Organiseer een brunch vanop afstand


Een klassieke activiteit op Moederdag is ongetwijfeld brunchen. Dit jaar kunnen jullie misschien niet samen rond de tafel kruipen, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat jullie brunch niet kan doorgaan. Haal alle ingrediënten die je nodig hebt in huis en doe het gewoon vanop een afstandje. Zo hoeven jullie trouwens niet te onderhandelen over wie die laatste chocoladekoek mag opeten.

5. Maak er een verwenmoment van


Zet een pakketje met een aantal verzorgingsproducten neer voor de deur van je mama. Installeer jullie vervolgens elk in jullie eigen badkamer en maak er een heerlijk verwenmomentje van. Zet eventueel nog een ontspannend muziekje op voor wat extra effect. Wedden dat jullie je nadien weer helemaal herboren voelen?

6. Plan een spelletjesavond in


Heb jij meerdere broers en zussen waardoor jullie niet allemaal kunnen langsgaan bij jullie mama? Plan dan eens een virtuele spelletjesavond in. Online kan je al heel wat spelletjes vinden die je kan downloaden en printen. Zo kunnen jullie er met z’n allen toch nog een leuke avond van maken, ook al zijn jullie niet echt samen.

Zijn deze activiteiten niet meteen je ding? Bel je mama dan gewoon even op, stuur haar een berichtje, steek een leuk kaartje in de bus of breng haar een bezoekje vanop een veilige afstand in bijvoorbeeld haar tuin. Gewoon het feit dat je haar op deze speciale dag niet vergeten bent, is voor veel mama’s al meer dan genoeg!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content