https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Dankzij Asmodee kan je bordspellen vanaf nu gratis downloaden en afdrukken

Dankzij Asmodee kan je bordspellen vanaf nu gratis downloaden en afdrukken

Je kan kiezen uit 6 verschillende spelletjes waaronder het populaire Dixit!

bordspel
© Tim Foster via Unsplash

Geen spelletjes in huis en is er online een te lange levertijd? Dan hebben wij wellicht een oplossing voor jou. Bij Asmodee, een uitgever en distributeur van spellen, bieden ze vanaf nu enkele spelletjes aan die je gratis kan downloaden én afdrukken. Schat, we spelen een spel vanavond!

Om de verveling tegen te gaan, hebben ze bij Asmodee enkele gratis downloadbare spelletjes uitgebracht. Deze maken deel uit van het nieuwe ‘Print & Play’-initiatief. Iedereen die wil, kan de spelletjes afdrukken en er vervolgens van genieten met het hele gezin. Momenteel gaat het om zes gezelschapsspellen, maar in de toekomst zal het aanbod zeker uitgebreid worden. Bovendien zijn de games ook beschikbaar in verschillende talen! Om welke spelletjes het gaat, ontdek je hieronder.

Dobble / Spot it!

Een spel dat je snelheid, concentratie en observatie op de proef stelt. Dobble daagt de spelers uit om een passend symbool te vinden op een set kaarten. De eerste speler die het symbool kan vinden en benoemen krijgt de kaart.

Dixit

Een prachtig geïllustreerd spel waarbij alles rond de verbeelding van de spelers draait. In dit bordspel kiezen de spelers een woord op basis van het beeld op hun kaart en nadien moeten de tegenstanders raden welke afbeelding het beste bij het gekozen woord past.

Timeline Classic

Een spel dat intuïties combineert met historische kennis. Timeline daagt de spelers uit om de kaarten op de juiste plaats van de tijdlijn te plaatsen om het spel te winnen. Het bordspel vertegenwoordigt belangrijke gebeurtenissen, innovatieve uitvindingen en ontdekkingen van over de hele wereld.

Unlock!

Een coöperatief kaartspel geïnspireerd door escape rooms, dat gebruik maakt van een simpel systeem dat toestaat de scènes te onderzoeken, voorwerpen te zoeken en raadsels op te lossen. Speel Unlock! om aan grote avonturen te beginnen terwijl je aan de keukentafel zit, gebruikmakend van enkel een stel kaarten en een ondersteunende app die jou kan voorzien van aanwijzingen, codes kan controleren en de resterende tijd in het oog houdt.

Cortex Challenge

Een ware test van het denkvermogen, het geheugen en de snelheid van de spelers. Ze gebruiken al hun hersencapaciteiten om te winnen bij 8 verschillende uitdagingen, namelijk het vinden van duplicaten, aanraaktests, doolhoven, kleurpuzzels en nog veel meer.

Combo Color

Combo Color is een strategisch familiespel. Ontdek en breid jouw territorium uit door om beurten de vakjes op de weg in te kleuren, terwijl je ook items kan verzamelen en combineren om punten te winnen. Wanneer het hele bord is ingekleurd, is het tijd om jouw punten te tellen!

Je kan de spelletjes downloaden via deze website.

Lees ook: