Home Lifestyle Deze 23 hobby’s kan je gewoon lekker thuis uitoefenen

Deze 23 hobby’s kan je gewoon lekker thuis uitoefenen

Je vervelen? Nooit!

Hobby's
© brooke cagle, noemie macavei katocz en hannah gullixson via unsplash

Wou je altijd al een nieuwe taal leren, droom je ervan om een instrument te bespelen of zou je graag volgende winter zelf je coole truien breien? Dit is het uitgelezen moment om een nieuwe hobby aan te leren en deze 23 activiteiten kan je gewoon van thuis uit beoefenen.

1. Vreemde taal spreken

Staat er serieus wat haar op je Frans of Duits, dan kan je dit nu perfect opfrissen. Of je kan een volledig nieuwe taal leren zoals Spaans, Italiaans of Japans bijvoorbeeld.

2. Instrument bespelen

Wie altijd wat spijt had dat ie vroeger geen instrument leerde bespelen, kan dit nu goedmaken. Haal die gitaar die je ooit kreeg van je opa van de zolder of bestel een keyboard online en waan je Regi in je eigen woonkamer.

3. Juwelen maken

Juwelen kunnen je outfit echt maken. Ga zelf aan de slag met pareltjes en bedeltjes en creëer armbanden, kettingen en oorringen waar de rest jaloers op is!

4. Moestuin aanleggen of tuinieren

Het is lente en het zonnetje schijnt de afgelopen dagen non-stop. Het perfecte moment om te kijken of je groene vingers hebt. Verpot je kamerplanten, tem eindelijk die verwilderde jungle in je tuin of leg een moestuintje aan zodat je in de toekomst je eigen verse groentjes en fruit kan eten.

5. Breien

Het is altijd fijn om unieke stukken te dragen. De kans is groot dat iemand dezelfde trui in Zara kocht, dus waarom maak je die gewoon niet zelf? Met toffe wol brei je de mooiste sweaters die bovendien niemand anders in z’n kleerkast heeft hangen.

6. Schilderen

Je hoeft geen tekentalent te zijn om je volledig uit te leven bij het schilderen. Kunst is heel subjectief, dus jouw surrealistische fruitmand valt misschien wel in de smaak bij je huisgenoten.

7. Kleuren

Wil je het toch iets makkelijker aanpakken dan puntje 6? Print dan mooie tekeningen uit vanop het internet en kleur deze in.

8. Keramiek

Het is een van de meest sexy scènes uit de filmwereld: Demi Moore die in ‘Ghost’ samen met Patrick Swayze een pot bakt. Je kan dit ook gewoon thuis doen en de leukste vaasjes maken voor je planten in te steken. Zo kan je er onmiddellijk puntje 4 bij betrekken.

9. Koken

Bestaan jouw maaltijden uit afbakbroodjes en lasagne uit een bakje? Probeer dan eens wat recepten vanop het internet of blader eindelijk eens in die kookboeken die stof liggen te vergaren. Wie weet heb je de smaak te pakken en tover je voortaan echte pareltjes op het bord. Als je al een sterrenchef bent, kan je je nu toeleggen op een andere kookdiscipline zoals bijvoorbeeld patisserie.

10. Schrijven

Je kan een dagboek bijhouden waarin je vertelt wat er dezer dagen door je hoofd spookt of je kan beginnen aan je eigen fictieboek.

11. Fitness

Vond je vroeger nooit de motivatie om naar de fitness te rijden of vind je zo’n abonnement veel te duur? Je kan gewoon thuis sporten en die work-outs zijn minstens even doeltreffend. Op het wereldwijde web staan tal van goede oefeningen om je elke dag een kwartiertje bezig te houden.

12. Mediteren

Een matje (of je bed/zetel), een gemakkelijke outfit en een zen muziekje. Meer heb je niet nodig om even volledig tot rust te komen. Probeer echt eens helemaal aan niks te denken. Toch wat begeleiding nodig, dan kan je bepaalde meditatie-oefeningen online terugvinden.

13. Online cursus volgen

Vind je het vervelend om altijd een elektricien of loodgieter – of je (schoon)papa – te moeten bellen voor kleine klusjes, dan kan je die nu zelf proberen leren via YouTube. Heb je meer interesse in marketing of boekhouden? Probeer daar dan cursussen van te vinden online.

14. Kaarten

Wiezen, presidenten of andere kaartspelletjes zijn niet alleen weggelegd voor tachtigplussers. Het is een leuke hobby en je kan het werkelijk overal doen om te tijd te doden.

15. Barista

Je mist ongetwijfeld die speciale chai latte mét hartje die je elke ochtend tijdens het pendelen bestelde bij die hippe koffiebar. Tover je bakje troost thuis om tot een Instagramwaardig drankje door barista skills te leren en te oefenen.

16. Cocktailshaker

Wil je na de quarantaine uitpakken bij je vrienden? Leer zelf speciale cocktails maken én ze op een spectaculaire manier serveren.

17. Wijnproever

Wil je wel wat meer te weten komen over dat wijntje dat je telkens zo smaakt in de zetel? Verdiep je in de wondere wereld van de wijnen en school jezelf om tot sommelier.

18. Fotografie

Neem je graag foto’s van je lief of beste vriendin en puilt het fotomapje in je smartphone altijd uit met jouw creaties? Probeer je skills te perfectioneren door meer bij te leren over fotografie.

19. Gamen

Je zag je zus of lief al verschillende keren vloeken naar het televisiescherm of met de gameconsole smijten? Het is nu tijd om het eens zelf te proberen. Dood zombies, rijd een recordtijd op het circuit van Spa-Francorchamps of bouw een hele gemeenschap uit.

20. Postzegels sparen

Nu we elkaar niet in real life kunnen zien, is het belangrijk om toch contact te blijven houden door middel van een sms’je of een kaartje. Er worden weer veel brieven geschreven en daarop kleven natuurlijk mooie postzegels. Hou ze bij in een mooie map, en probeer er vanuit andere landen te scoren.

21. Vogelspotten

Het is het ideale weer om met een dikke trui van de zon te genieten in je tuin of op je terras. Neem er je laptop, gsm of vogelboek bij en probeer zoveel mogelijk verschillende vogels te herkennen.

22. Dansen

Probeer een bepaalde dans zoals salsa, de Weense wals of zelfs breakdance onder de knie te krijgen. Wie weet ben jij dan binnenkort de ster op de dansvloer!

23. Schaken

Net zoals puntje 14 heb je nu veel meer tijd om een van de klassiekere spelletjes te leren, denk maar aan schaken of dammen. Je traint je brein én de tijd vliegt voorbij.

Lees ook: