Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het spelletje is de laatste tijd razend populair.

9 redenen om deze lente een potje petanque te spelen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist


De laatste jaren is petanque opnieuw hip geworden. De sport werd vroeger vooral geassocieerd met bejaarden die op zondag met een aperootje samenkomen om een balletje te smijten en een babbeltje te slaan. Maar geef nu zelf toe: hoe heerlijk klinkt dat? Verzamel enkele van je vrienden, haal hapjes en drankjes in huis en gooien maar. Wij geven je negen goede redenen om je binnenkort aan een spelletje te wagen.

Het kan overal.

Je kan overal waar je wil petanquen. Het kan in je tuin of op een grasplein, op het strand, in een bos, op steentjes of fijn grind, enzovoort. Let er wel op: hoe vlakker het terrein, hoe moeilijker het wordt. De ballen gaan immers veel beter en verder rollen.

Het is makkelijk mee te nemen.

Een koffertje met zes of acht ballen neemt niet veel plaats in beslag en kan je makkelijk overal mee naartoe nemen. Ga je een dagje naar de zee? Hupakee, die ballen mee!

Het kan in openlucht.

Je speelt het spel buiten, tenzij je graag een ferme deuk hebt in je eiken deur of als je die vaas die je van je tante kreeg in duizend stukjes wil zien kapotvallen op de woonkamervloer. Dat maakt petanque het ideale spel of de ideale sport om tijdens de lente/zomer te doen.

Nog meer leuke spelletjes om buiten te spelen: DAAR KOMT DE ZON: dit zijn 13 van de leukste spelletjes voor buiten

Het is poepsimpel.

Bij heel wat spelletjes moet je nadenken of een of andere ingewikkelde techniek bedenken om je tegenstander te verslaan. Petanque daarentegen is, als je het puur voor het plezier doet, ontzettend gemakkelijk. Je moet gewoon een bal zo dicht mogelijk bij een kleiner balletje gooien.

Het is niet vermoeiend.

Fietsen, wandelen, rolschaatsen. Het is allemaal leuk, maar toch een tikkeltje vermoeiend. Wil je iets in openlucht doen waar je geen inspanning voor moet doen? Petanque is dan jouw ding! Het is helemaal niet lastig.

Iedereen is welkom

De vorige twee puntjes maken van petanque ook een spel dat toegankelijk en tof is voor werkelijk iedereen. Zowel jong als oud kan zich er te pletter mee amuseren. Ben je niet sportief of niet goed te been, geen probleem. Je hoeft maar even recht te staan voor je worp en daarna kan je weer rustig op een bankje of stoeltje verder genieten van het spel tot het weer aan jou is.

Superplezant

De beste reden van allemaal: het is gewoon een heel tof spelletje om met vrienden, familie, kennissen of zelfs de buren te spelen. Het ideale tijdverdrijf.

Op zoek naar een spelletje dat je met jet lief of beste vriendin kan spelen: YASSS: deze 9 gezelschapsspelletjes kan je met 2 spelen

Glaasje erbij

Leven als god in Frankrijk. En waar ontstond jeu de boules en spelen ze het vaak? Juist ja: Frankrijk! Daar hoort dus ook een beetje wijn of een andere lekkere apero bij. Beperk wel het aantal glaasjes zodat de ballen niet in het wilde weg vliegen.

Het perfecte antistressmiddel

De beste remedie om met piekeren om te gaan, is je buiten begeven, een activiteit doen én je in het gezelschap van andere mensen begeven. Dit zijn drie ingrediënten die we terugvinden bij petanque, wat het een perfect antistressmiddel maakt.Zin gekregen in een spelletje? Maar zijn je oude petanqueballen bedekt met een hardnekkige roestlaag en krijg je ze niet meer proper? Op Bol.com koop je al een setje voor 23,29 euro. Veel plezier!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '