Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

THE BRUNCH BUNCH: 3 verrukkelijke recepten waarmee je je gasten omver blaast

De redactie

Niet hoeven werken, lekker uitslapen en dan aanschuiven voor een heerlijk uitgebreide maaltijd. Welkom bij de brunch bunch, waar katers instant verdwijnen en weekenddagen heerlijk worden ingezet. Geen idee hoe jij een geslaagde brunch voor je vrienden of familie kan organiseren? Deze 3 verrukkelijke recepten helpen je alvast op weg.

Gepofte zoete aardappel met Mexicaanse kippenreepjes en avocadosalsa


4 pers. – 40 min.

Dit heb je nodig: 4 zoete aardappelen • 500 g kipfilet, in reepjes gesneden • 1 rode paprika • 3 lente-uitjes • 150 g maïsblokjes • 200 g rode kidneybonen • 2 avocado’s • 100 g magere plattekaas • 1 limoen • ½ kl gerookt paprikapoeder • ½ kl chilipoeder • olijfolie • peper en zout • koriander of peterselie, voor de afwerking

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de zoete aardappelen, prik er enkele gaatjes in, bestrijk ze met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 25 à 30 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.

2. Strooi het gerookte paprikapoeder, het chilipoeder en peper en zout over de kippenreepjes. Meng goed door elkaar, tot alles een kruidenlaagje heeft. Bak ze krokant in wat olie.

3. Spoel de paprika en snij in blokjes. Spoel de lente-ui en snij in schuine ringetjes. Voeg de paprikablokjes, maïsblokjes, de bonen en als laatste de lente-ui toe, en roerbak tot de groenten beetgaar zijn.

4. Plet het vruchtvlees van 1 avocado of mix fijn met een kleine keukenblender. Vermeng dat met plattekaas

en breng op smaak met wat limoensap, peper, zout en wat chilipoeder. Snij de andere avocado in partjes en besprenkel met de rest van het limoensap.

5. Leg de zoete aardappelen op de borden. Kruis de zoete aardappelen in en duw het vruchtvlees een beetje naar boven. Leg er de Mexicaanse kippenreepjes op en rond. Werk af met de avocadopartjes, de avocadosalsa en de koriander.

Radijsjesquiche met loofpesto


4 pers. – 45 min.

Dit heb je nodig: 1 bosje radijzen • 100 g erwtjes • 4 eieren • 150 ml room • 50 g geraspte kaas • 2 el verse tijmblaadjes + takjes tijm • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg • olijfolie • boter • peper en zout

Voor de pesto: 1 teentje knoflook • het loof van de radijsjes • handvol bladpeterselie • 20 g pijnboompitten • 30 g parmezaan • olijfolie • 1 springvorm van 26 cm diameter

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip de radijsjes van het loof, spoel de radijsjes en snij ze overlangs doormidden. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de radijsjes toe, zet het deksel op de pan en laat 5 minuten stoven. Doe er de erwtjes bij en kruid met peper en zout.

2. Klop de eieren los met de room, kaas en tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.

3. Beboter een springvorm en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de groenten over het deeg en giet er het eiermengsel over. Bak de quiche 30 minuten in de oven.

4. Pel en pers de knoflook. Spoel het loof en de peterselie. Doe voor de pesto het loof, de peterselie, de knoflook,

pijnboompitten, kaas en een flinke scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Serveer de quiche met de pesto.

Laagjestaart met slagroom en blauwe bessen


4-6 personen – 30 min. + 25 min. in de oven

Dit heb je nodig: Voor de biscuit: 3 eieren • 100 g suiker • 100 g zelfrijzende bloem Voor de afwerking: 300 ml slagroom • 2 kl bloemsuiker • 250 g blauwe bessen • enkele takjes tijm • 2 el gin • bloemen • 2 x springvorm van 16 cm diameter

Zo maak je het: 

1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop de eieren en de suiker in een keukenrobot tot een wit-schuimige massa. Smeer de springvormen in met boter en bloem.

2. Zeef de bloem en spatel die onder het eimengsel. Verdeel het beslag over de springvormen en bak 25

minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

3. Halveer de biscuits overlangs (je hebt nu vier plakken). Besprenkel de vier biscuitlagen met gin.

4. Klop de slagroom met de bloemsuiker halfstijf. Lepel wat room op een biscuit, leg er wat blauwe bessen op en

bestrooi met tijmblaadjes. Leg er een tweede biscuit bovenop en herhaal driemaal. Versier de taart met bloemen.

[td_smart_list_end]

Beelden: © Wout Hendrickx


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '