Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© FOOD PHOTOGRAPHER | JENNIFER PALLIAN VIA UNSPLASH

Veel beter dan een simpele cola!

YUM: 7 kleurrijke mocktails die je met Kerstmis gemakkelijk zelf maakt



Tijdens de feestdagen zit je elk jaar opgescheept met een saaie cola of limonade. Voor kinderchampagne ben je helaas al wat te oud, maar wij hebben de oplossing: mocktails! Wij kozen zeven kleurrijke en easy alcoholvrije drankjes voor je uit. Vier Kerstmis en Nieuwjaar in stijl!

Apple C

Apple C

Apple C

Ingrediënten: 4 cl appelsap (bio en ongefilterd) – 1 cl citroensap
– 1 cl kaneelsiroop – 10 cl Schweppes Ginger Ale

Vul een glas met ijs. Voeg 4 cl appelsap, 1 cl citroensap, 1 cl
kaneelsiroop en 10 cl Schweppes Premium Mixer Ginger Ale toe. Werk
af met een schijfje gedroogde citroen en een kaneelstokje.

Blossom

Blossom

Blossom

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Grove 42 – 15 ml vers citroensap – 20
ml bloedsinaasappelsap – 15 ml suikersiroop

Meng alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een mooie
coupe. Werk af met een clementine- of sinaasappelblaadje.

Clementine mocktail met granaatappel

Clementine mocktail met granaatappel

Clementine mocktail met granaatappel

Ingrediënten: zaden van 1/2 granaatappel – een paar
schijfjes clementine – een paar takjes rozemarijn – 8 cl
Freixenet 0%

Neem een champagne coupe als glas, doe er de granaatappel zaadjes
in, leg er 1 schijf  van de clementine bovenop en leg het
takje rozemarijn erop.  Als laatste vul je aan met 8cl
Freixenet 0%. En dan? genieten maar!

NONA June & Tonic

NONA June & Tonic

NONA June & Tonic

Ingrediënten: 50 ml NONA June – 15 ml limoensap – 5 à 10
ml suikersiroop – 100 ml Indian Tonic – blaadje munt

Doe 50 ml NONA June in een glas samen met 15 ml limoensap en 5 à 10
ml suikersiroop (afhankelijk van hoe zoet je je drankje graag
hebt). Top af met tonic en werk af met een blaadje munt.

Foto: Matthias
Soberon

Matthias Soberon

Gimber, the perfect serve

Gimber, the perfect serve

Gimber, the perfect serve

Ingrediënten: 30 ml GIMBER – 200 ml bruiswater – tijm/munt

Vul een glas met ijs en voeg 30 ml GIMBER (geconcentreerde en 100%
biologische gemberdrank zonder alcohol) en 200 ml bruiswater toe.
Werk af met een takje tijm of munt.

Negritta

Negritta

Negritta

Ingrediënten: 5 cl roze pompelmoessap – 5 cl veenbessensap – 10 cl
Schweppes Premium Mixer Hibiscus – evt. 1 cl
kardemomsiroop

Vul een glas met ijs. Voeg 5 cl pompelmoessap, 5 cl veenbessensap
en 10 cl Schweppes Premium Mixer Hibiscus toe. Hou je van spicy?
Voeg dan nog 1 cl kardemomsiroop toe. Werk af met een framboos en
een schijfje gedroogde sinaasappel.

Foto: Alexandre Bibaut

Espresso Martino

Espresso Martino

Espresso Martino

Ingrediënten: 50 ml Seedlip Spice 94 – 50 ml koffie – 15 ml
suikersiroop

Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker en strain in een glas.



Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '