Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Wie weet verdedig jij binnenkort de eer van ons land op het WK in Salzburg.

Ben jij de volgende Belgisch kampioen in papieren vliegtuigjes gooien?

Vouw jij de allerbeste papieren vliegtuigjes? Waarom zou je dat talent dan niet omzetten in een titel?  In mei vindt in Oostenrijk het wereldkampioenschap Red Bull Paper Wings plaats en België is nog op zoek naar vertegenwoordigers. Waag jij je kans?

Red Bull organiseert voor de vijfde keer een WK papieren vliegtuigjes gooien. In verschillende categorieën, van langste afstand tot beste tijd, strijden studenten uit verschillende landen om de wereldtitel. Wil jij graag onze Belgische trots verdedigen? Dat kan als je je inschrijft voor een van de Belgische voorrondes.

Tijdens vijf zogenaamde ‘Qualifliers’ in Louvain La Neuve, Gent, Leuven, Bergen en Brussel moet jouw papieren creatie zich bewijzen in twee categorieën: langste afstand en langste vliegtijd. Na de laatste voorronde in Brussel strijden de beste vliegtuigen om een plekje op het wereldkampioenschap. Maar liefst drie Belgische winnaars stoten door naar Salzburg van 16 tot 18 mei.

Studenten uit meer dan 80 landen dingen naar een kwalificatieplek voor de grote finale. Het huidige wereldrecord staat op naam van de Japanse Takuo Toda met  27.9 seconden vliegtijd en Amerikaan Joe Ayoob met 64,14 meter voor de langste afstand. Denk jij dat record te kunnen verbreken? Dan kan je je hier inschrijven. Succes!


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '