Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photonews

‘Meer dan 50 vrouwen met een grote droom en grote passie heb ik ontmoet, maar het stopte altijd ergens aan de eindmeet.’

Véronique Leysen verkoopt na 2 jaar zoeken haar koffiebar Maurice in Berchem

Deze ochtend heeft Véronique Leysen op haar Instagramaccount bevestigd dat ze haar koffiebar Maurice in Berchem verkocht heeft. In het Eén-programma ‘Vandaag’ vertelde ze aan gastvrouw Danira Boukhriss dat ze twee jaar gezocht heeft naar de geschikte persoon om haar onderneming over te nemen.


Véronique Leysen heeft twee jaar gezocht naar iemand die haar koffiebar Maurice in Berchem wilde overnemen. Wat opmerkelijk is, is dat Véronique voornamelijk gezocht heeft naar een vrouwelijke kandidate. ‘Ik heb een 50-tal vrouwen ontmoet en stuk voor stuk waren ze ontzettend enthousiast, maar op het laatste moment krabbelden ze steeds terug omdat ze het risico toch te groot vonden’, aldus de blondine in het Eén-programma ‘Vandaag’.

Naast het feit dat veel vrouwen het risico te groot vonden, was er nog een andere factor die meespeelde in hun beslissing. Zo lieten veel van de potentiële kandidates zich vaak beïnvloeden door een externe mening zoals die van bijvoorbeeld hun mama, lief of een vriendin. ‘Iedereen had wel een mening of had er iets op aan te merken’, vertelt Véronique verder. Uiteindelijk heeft ze haar zaak dan ook aan twee mannen verkocht.

Op haar Instagramaccount roept ze nog op dat ze vrouwen die willen ondernemen, wil steunen. Volgens Unizo is namelijk iets meer dan één op drie ondernemers een vrouw. ‘Wat weerhoudt vrouwen om te ondernemen? @unizovzw help us out! Bij deze wil ik een hart onder de riem steken bij alle vrouwen die echt willen, maar een duwtje in de rug kunnen gebruiken.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '