

Het is weekend! En hoe kan je dat beter beginnen dan met een berg overheerlijke pannenkoeken? Wij hebben dan ook het perfecte recept voor je. Bij het zien en ruiken van deze kleurrijke stapel word je instant gelukkig.
Wat heb je nodig voor 12 pannenkoekjes
- 250 g bloem
- 1 snufje fijn zout
- 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille-extract
- 50 g lichte basterdsuiker 1 zakje bakpoeder
- 2 bio-eieren
- 50 ml zonnebloem- of druivenpitolie
- 150 ml volle melk
- natuurlijke kleurstoffen (groen, blauw, geel en roze)
- 60 g witte smeltchocolade
- gekleurde strooidecoraties
- kokosschaafsel
Zo maak je het
Meng in een kom de bloem, het zout, beide soorten suiker en het bakpoeder. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze erdoor met een vork. Voeg de olie toe en klop opnieuw. Schenk dan de melk erbij en klop tot het beslag mooi glad is.
Verdeel het beslag over 4 kommen. Doe in elk een klein beetje kleurstof, meng goed en laat 30 minuten bij kamertemperatuur staan.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schenk er een sauslepel beslag in. Bak elk pannenkoekje en keer het om zodra er bovenop belletjes ontstaan. Smelt de witte chocolade au bain-marie*. Giet de vloeibare chocolade over de gekleurde pannenkoekjes en versier ze met strooisel en kokosschaafsel.
Bron: I love unicorn food, Sandra Mahut – € 10,99 – Uitgeverij Becht
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier