Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Catherine Kosters

Een lichtblauwe glitter-gsm die je de allerbeste foto’s en video’s van je leven belooft? Dat vraagt om een test.

UITGETEST: de OPPO Reno6 Pro 5G

Catherine Kosters

Redactrice en Insta-addict Catherine ruilt haar oude smartphone in en nam de nieuwe OPPO Reno6 Pro 5G mee op vakantie. Ze kwam terug met een uitgebreid verslag.

New phone who dis?

Sinds jaar en dag ben ik een aanhanger van het techmerk met het appeltje. Ik vier elke nieuwe release alsof het een feestdag is en veroordeel in stilte mensen die groene in plaats van blauwe tekstballonnetjes sturen. Om maar te zeggen: je moet al serieus je best doen om mij van smartphone te doen veranderen. Wanneer ik de OPPO Reno6 Pro 5G te zien krijg, ben ik echter meteen geïntrigeerd. You had me at lichtblauwe glitter-gsm!

Ik heb het over het unieke design, door het merk ‘OPPO Glow’ genoemd en beschikbaar in arctic blue of lunar grey. Deze finish doet het toestel schitteren in het zonlicht, matcht met mijn holiday nails en past helemaal binnen de Y2K-trend. Er is echter niks te Y2K aan de hypermoderne features van deze smartphone, van het exuberante kleurenscherm tot de speciale camerafuncties. Een overzicht...

Schermtijd

De Reno6 Pro heeft een amoled-scherm met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels en een maximale ververssnelheid van 90 Hz. Een amo-wat? Dit scherm bestaat uit pixels die zelf licht geven en niet afhankelijk zijn van een backlight, met minder verbruik en meer helderheid en contrast tot gevolg. De kleuren spatten er dus vanaf en de afgeronde zijkanten van de smartphone vergroten het scherm optisch. Zo wordt Netflixen op het vliegtuig een mini-cinemaervaring.

Minpuntje: er bestaan smartphones met een hogere resolutie en ververssnelheid voor minder geld. En wie een nog betere display zoekt, is beter af met de Find X3 Pro van Oppo.

Lights, camera, action

De frontcamera van 32 megapixel zorgt zelfs na drie glazen Grillo voor scherpe selfies en de vier backcamera’s – waaronder een hoofdcamera van 50 megapixel, een macrocamera voor close-ups en een ultra groothoek voor wijdse landschappen – zorgen voor eindeloos fotoplezier. Bovendien telt de Reno6 Pro heel wat coole snufjes: dankzij Flash Snapshot stelt de camera automatisch scherp zodra je hem opent en met AI Palette kopieer je de stijl van je favo kiekjes als een soort ingebouwde preset. Dat maakt foto’s bewerken aan het zwembad een stuk minder tijdrovend.

Minpuntje: de Reno6 Pro heeft slechts 2x optische zoom – weinig in vergelijking met andere smartphones in dezelfde prijscategorie.

1/4

2/4

3/4

4/4

1/4

2/4

3/4

4/4

Nachtelijke avonturen & videofun

Terwijl het overdag fijn experimenteren is met alle camerafuncties komt de Reno6 Pro in het donker pas echt tot leven. De kwaliteit van de nachtfoto’s overtreft die van elke andere smartphone die ik al in handen heb gehad. Hetzelfde kan gezegd worden voor de video’s. De Reno6 Pro heeft als eerste smartphone ooit een bokeh flare portretfunctie voor bewegend beeld. Daarbij worden lichtbronnen in de achtergrond artistiek geblurd terwijl de voorgrond scherp blijft, met een dromerig resultaat.

Geen minpunten wat deze innovaties betreft. Ik nam nog nooit zoveel foto’s van verlichte zwembaden en nachtelijke vergezichten als de voorbije weken.

1/3

2/3

3/3

1/3

2/3

3/3

Laden & (nooit meer) lossen

De Reno6 Pro laadt dankzij SuperVOOC-snellaadtechnologie op in net iets meer dan een halfuur. Dat betekent nooit meer vechten om een laadkabel en nooit meer stressen dat je met een halflege batterij de deur uit moet. Hoe heb ik ooit zonder kunnen leven? Ik vraag het me af.

Minpuntje: de snellader is dikker dan andere laadkabels en past daarom niet in elke handtas. Ook de OPPO zelf is lang – 16 cm om precies te zijn – waardoor ik hem niet in een nano-bag krijg wanneer we uit eten gaan. Gelukkig is hij mooi genoeg om in de hand te dragen.

Conclusie?

Met zijn € 799 is de OPPO Reno6 Pro goedkoper dan mijn vorige smartphone, maar duurder dan modellen van andere merken met gelijkaardige – of betere – displays en zoomfuncties. Je betaalt in dit geval voor het prachtige design en de te gekke camerasnufjes. Je Instagram zal je dankbaar zijn.

Meer info? Die vind je op de website van OPPO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '