Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Het is niet je standaard superheldenverhaal. Het is zoveel meer.

‘The Umbrella Academy’ is dé nieuwe serie die jij moet zien

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

‘The Umbrella Academy’ is niet zo’n hype als ‘You’, maar toch besloot redactrice Ysaline de nieuwe Netflixserie een kans te geven. Het hele verhaal lijkt op het eerste gezicht een bizar samenraapsel van verschillende verhaallijnen met weinig diepgang. Ook van de personages ben je niet meteen fan. En toch kon Ysaline de voorbije weken op de redactie over niets anders praten.


‘The Umbrella Academy’ vertelt het verhaal van zeven stiefbroers-en zussen die allemaal op dezelfde dag geboren zijn met elk een andere superkracht. De kinderen worden bij hun ouders weggehaald en opgevoed door Sir Reginald Hargreeves. Hij leert hen omgaan met hun krachten en introduceert hen al op jonge leeftijd aan de wereld als superhelden die het heft in eigen handen nemen. Door omstandigheden gaan ze op latere leeftijd elk hun eigen weg. Tot de dood van hun adoptievader hen terug samen brengt. Wanneer Number Five, die als kind per ongeluk een tijdssprong naar de toekomst maakte en daar kwam vast te zitten, terugkeert, brengt hij zijn broers en zussen het onheilspellende nieuws dat er een apocalyps zal plaatsvinden over enkele dagen. Ze moeten een manier vinden om samen de wereld te redden, en dat terwijl ze elk omgaan met hun persoonlijke issues en achterna gezeten worden door schurken die kost wat kost de apocalyps willen zien gebeuren.

Ik zei je toch dat de verhaallijn vergezocht is? Maar laat dit net de kracht van de reeks zijn. Superhelden met de meest f*cked up krachten – van kunnen spreken met de doden tot een beest met tentakels dat in iemands buik leeft – die ook nog eens met persoonlijke issues moeten afrekenen: love it. Klaus moet bijvoorbeeld van zijn drugsverslaving af zien te komen, zodat hij zijn krachten opnieuw kan gebruiken en Alison moet kiezen tussen de wereld te redden met haar broers of haar laatste uren met haar dochter spenderen.

Mysterie na mysterie


Familie, het gevoel van verwaarlozing en actie staan centraal in de reeks en het verhaal heeft veel meer diepgang dan op het eerste gezicht lijkt. De serie bevat een heleboel levenslessen waar we zelf nog wat van kunnen opsteken. Van wat uitsluiten met een mens kan doen tot het feit dat je samen sterker staat dan alleen. Waar je de personages in het begin onsympathiek vindt, leef je steeds meer mee en ik geef graag toe dat ik zelfs een traantje liet! Doorheen de reeks hoop je dat de familie alle meningsverschillen weet aan de kant te zetten. Mysterie na mysterie wordt ontrafeld en ook in de allerlaatste aflevering is je honger naar de waarheid nog niet gestild. Het liefst van al wil je nu al een voorlopig nog niet bevestigd tweede seizoen op je scherm zien verschijnen.

‘My Chemical Romance’-zanger


Leuk weetje: ‘My Chemical Romance’-zanger Gerard Way schreef de stripreeks waarop de serie gebaseerd is.  Voeg daar een topcast en fantastische muziek aan toe die helemaal past bij de scènes, zoals ‘Shingaling’ van Tom Swoon en onze eigen ‘Mad About You’ van Hooverphonic en je hebt een topserie.

Heb je dus nog geen idee wat je als volgende gaat bingewatchen op Netflix? Dan raad ik aan om ‘The Umbrella Academy’ een kans te geven, zoals ik heb gedaan. Het is niet je standaard superheldenverhaal. Het is zoveel meer.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '