Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© RON MCCLANNY VIA UNSPLASH

Hoog tijd om hem nóg beter te leren kennen!

5 superhandige trucjes op je iPhone die je waarschijnlijk nog niet kende

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Wie een iPhone heeft, leert hem in dit artikel nog heel wat beter kennen. Wij vielen achterover toen we onderstaande handigheidjes vernamen over onze dierbare iPhone!

1. Je kan je spatiebalk gebruiken als trackpad.


We voelen ons een béétje dom dat we dit nog niet wisten – en nog dommer als blijkt dat jullie hier wel al van op de hoogte waren – maar blijkbaar kan je de spatiebalk van je iPhone gebruiken als een soort trackpad. Je hoeft je dus niet langer met je duim een weg te banen door je tekst. Superhandig! Ons leven wordt weer een tikkeltje makkelijker nu we dit weten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Schud met je iPhone om je laatste invoer te resetten.


Ben je een ellenlange sms aan het typen en heb je per ongeluk enkele zinnen verwijderd of verkeerdelijk aangepast? Schud dan met je iPhone. Als je dan op ‘Herstel’ klikt, wordt je laatste stap ongedaan gemaakt. Handig!

3. Componeer je eigen trilpatronen.


Om je eigen trilpatroon te maken druk je op de volgende toetsen:

  • Instellingen
  • Horen en voelen
  • Beltoon
  • Trillen
  • Maak nieuwe trilling


Met je vinger kan je nu op je scherm een ritme maken. Als je klaar bent, druk je in de rechteronderhoek op ‘stop’ en dan rechts bovenaan op ‘bewaar’. Dan kan je je zelfgemaakte trilsignaal een naam geven en instellen als ringtone.

4. Je kan makkelijk je locatie (tijdelijk) delen met vrienden.


In berichten kan je op de naam van de persoon drukken en vervolgens op ‘info’. Daar kan je aanduiden of je je huidige locatie één keer wil delen of je locatie wil blijven delen tot een aangegeven tijdstip.

5. Je kan je eigen scherm ‘filmen’.


Om een schermopname vlot te laten verlopen moet je eerst de schermopnamefunctie toevoegen aan je bedieningspaneel. Dat doe je door op de volgende knoppen te drukken:

  • Instellingen
  • Bedieningspaneel
  • Pas regelaars aan


Dan kan je op het groene plusje voor ‘schermopname’ klikken. Zo zit de functie in je bedieningspaneel. Als je dan je bedieningspaneel opent (door naar boven of naar beneden te swipen, afhankelijk van je iPhone-model) kan je op het logo van de schermopname klikken. Na drie seconden begint de opname te lopen. Om te stoppen tik je nog eens op de recorderknop in het bedieningspaneel. Je vindt de opname terug bij je video’s.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '