Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Spotify

Zit jouw favoriet er ook tussen?

Spotify onthult de best beluisterde artiesten en nummers van 2021

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

2021 zit er bíjna op. Om het einde van dit jaar te vieren, onthult Spotify de best beluisterde artiesten, nummers, albums én podcasts in ons land. Wij lijsten de opvallendste op.

Hoewel we ook het afgelopen jaar maar weinig concerten en festivals konden bijwonen, bleven we wat nieuwe muziek betreft niet op onze honger zitten. Integendeel: we vulden onze playlists gretig aan met oorwurmen waar het liefst een hoek af was, zo blijkt uit de resultaten van Spotify’s Wrapped-campagne. Jaarlijks onderzoekt de muziekstreamingdienst ons luistergedrag van het afgelopen jaar. Het gooide opnieuw de meest gestreamde artiesten en populairste nummers in een overzicht.

Bieber fever

Wat blijkt? We luisterden het afgelopen jaar zowel massaal naar nieuwkomers als naar oude rotten in het vak. Zo kaapt Justin Bieber de eerste plaats weg in in de top 50 van best beluisterde artiesten in België. De top drie wordt verder aangevuld door Dua Lipa en The Weeknd. Opvallend: onze eigenste Damso staat op de vijfde plaats in die top 50.

Andere opvallende namen nog iets verderop in de lijst: ‘What You Know Bout Love’-zanger Pop Smoke op plaats negen, Måneskin op de zeventiende plaats en One Direction – jawel – op nummertje negendertig. Applausje voor onszelf: bijna nergens in Europa staan zoveel vrouwelijke artiesten (denk: Ariana GrandeOlivia Rodrigo en Billie Eilish) in de top vijftien als bij ons. Wereldwijd blijft BadBunny de best beluisterde artiest, gevolgd door Taylor Swift en BTS.

Van Montero tot ‘Vuurwerk’

De prijs voor het best beluisterde nummer van het jaar gaat naar – tromgeroffel! – Lil Nas X. Zijn ‘MONTERO (Call Me By Your Name)’ werd in ons land het meest beluisterd. ‘drivers license’ van Olivia Rodrigo staat wereldwijd op de eerste, maar bij ons op de tweede plaats, en Riton sluit de top drie af met zijn ‘Friday’.

Daarnaast luisterden we dit jaar massaal naar liedjes van eigen bodem. Zo staan ook ‘1 Op Een Miljoen’ van Metejoor (op plaats 26!), ‘Vuurwerk’ van Camille en ‘Where Are You Now’ van Lost Frequencies in de top 50.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spotify Belgium (@spotifybe)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog leuk om te weten: de top drie van best beluisterde podcasts in ons land wordt ingenomen door drie Vlaamse podcasts. ‘De Volksjury’ staat op plaats één, gevolgd door ‘Nerdland Maandoverzicht’ en ‘WELCOME TO THE AA’ van Alex Agnew. Het volledige ‘Wrapped’-overzicht vind én beluister je hier.

Zelf benieuwd naar welke artiesten en nummers jij het afgelopen jaar het meeste luisterde? Dat kom je te weten via de ‘Wrapped’-funtie die je vindt op de homepagina van de app.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '