Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

In ‘De Slimste Ploeg Ter Wereld’ quiz jij erop los met je team naast het televisiescherm.

Pedro Elias, Jan Jaap van der Wal en Bart Cannaerts worden quizmasters in ‘De Slimste Ploeg Ter Wereld’

Evi Van Houdt

Begin september maakte Play4 bekend dat er dit jaar ook een ‘Slimste Mens’-quiz voor iedereen zou verschijnen, naast het televisiescherm. En die wordt dus in goede banen geleid door niemand minder dan Pedro Elias, Jan Jaap van der Wal en Bart Cannaerts, de quizmasters van dienst!

In ‘De Slimste Ploeg Ter Wereld’ kan jij het met je favoriete quizteam opnemen tegen andere diehard quizfanaten in de typische ‘De Slimste Mens’-rondes. Van de 3-6-9-ronde over de puzzelronde tot de open deur-ronde: ze passeren allemaal de revue! Al doen jullie het volledig live, naast het televisiescherm in een zaal vol quizzers.

Quizmasters

Eerder werd al bekend gemaakt dat de quiz door enkele bekende quiz-gezichten in goede banen zou geleid worden. Nu verklapt Play4 wie die gezichten zijn: niemand minder dan ‘De Slimste Mens’-juryleden Pedro Elias, Bart Cannaerts en Jan Jaap van der Wal.

Zij zullen elkaar afwisselen en de moeilijkste vragen op jullie afvuren. Jan Jaap is er alvast van overtuigd dat het een eitje wordt. ‘Ik kijk nu al 6 jaar vanachter de jurydesk naar Erik en ik denk al 6 jaar: “Hoe moeilijk kan dat zijn?!” Enfin, ik ga het nu zelf ondervinden. Je bent nooit te oud om te leren.’

Ook Bart kijkt er al naar uit, althans naar de pauze. ‘Een tv-quiz hosten, allemaal goed en wel, maar een zaalquiz presenteren is natuurlijk het absolute summum voor een quizmaster. Ik kijk al geweldig uit om te mogen zeggen dat de broodjes preparé helaas zijn uitverkocht.’

Gelukkig is Pedro Elias er nog: ‘Ik ben blij dat er naast van der Wal en Cannaerts ook een echte professional aan boord is.’

Praktisch

Gedurende 15 vrijdagen en zaterdagen in de maanden oktober, november en december vindt ‘De Slimste Ploeg Ter Wereld’-quiz plaats in Play Zuid Antwerpen met 70 ploegen van maximaal 5 deelnemers. Om deel te nemen betaal je per ploeg € 60.

Tijdens de quiz wordt er geen finale gespeeld. De winnaars van elke quiz krijgen in plaats daarvan meteen een ticket voor de grote finale op zaterdag 16 december. En daar zal nog een ander bekend gezicht verschijnen: Erik Van Looy himself.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '