Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO BARBORA POLEDNOV & FERNANDO BRASIL

Al die mislukte foto's zijn plots heel hip.

De ‘shmile’-pose is de nieuwste trend op Instagram

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We zagen al heel wat populaire poses op Instagram passeren, zoals de ‘migraine pose’ of de ‘barbie feet’. In 2019 zullen ‘shmile’-foto’s je feed domineren.


We zijn nog geen twee weken ver in het nieuwe jaar of er is al een nieuwe Instagramposeontstaan. Opnieuw nemen fashionista’s en it girls van over de hele wereld massaal dezelfde houding aan op hun foto’s. Ze lachen breed, maar houden daarbij hun ogen dicht. De pose kreeg daarom de naam ‘shmile’, verwijzend naar ‘shut eye smile’ of lachen met gesloten ogen.

Minder rimpels


Het geeft de indruk dat je enorm aan het genieten bent van het moment. Dergelijke populaire poses hebben natuurlijk allemaal hetzelfde doel, en dat is: nóg beter op foto’s staan en dus nóg meer likes scoren. Bij de ‘shmile’-houding zouden de lijntjes en rimpeltjes aan de zijkant van je gezicht, naast je ogen, minder zichtbaar worden als je lacht.

https://www.instagram.com/p/Br9pHPnHWVL/?utm_source=ig_embed

Wij onthouden vooral dat het niet meer zo erg is om per ongeluk met je ogen toe op een foto te staan. Mama: ‘Je ogen zijn dicht!’ Wij: ‘Dat is de bedoeling, ma!’ Bovendien zie je zo ook veel beter onze oogmake-up waarvoor we al die tijd in de badkamer spendeerden.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '