Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube: TVR

En dat is eigenlijk goed nieuws voor ons

Roemenië uit het Eurovisiesongfestival gezet

De Roemeense Ovidiu Anton was helemaal klaar om op 12 mei de eer van z'n land te verdedigen op het Eurovisiesongfestival, maar dat gaat nu niet door. De organisatie achter de liedjeswedstrijd schrapte Roemenië als lid omwille van oplopende schulden.

16 miljoen euro schuld

 

De EBU organiseert elk jaar de Europese liedjeswedstrijd en vraagt aan de nationale omroepen van de deelnemende landen een bijdrage voor hun lidmaatschap. De Roemeense nationale omroep TVR werkte zich echter tot maar liefst 16 miljoen euro diep in de schulden bij de organisatie, die deze week haar conclusies trok. Omdat Roemenië er niet in slaagde hun schuld voor het einde van de betalingstermijn – die tot afgelopen woensdag liep – af te betalen, werd het land uit de wedstrijd gezet. Omdat ze niet langer lid van de EBU zijn, zal TVR ook niet de televisierechten hebben om het Eurovisiesongfestival uit te zenden.

 

Goed nieuws voor ons

 

De Roemeense kandidaat was uiteraard al gekozen, dus voor hem is de beslissing van de EBU een grote teleurstelling. Ovidiu Anton zou op 12 mei met het bombastische 'Moments of Silence' meedingen naar een plaatsje in de grote finale, maar dat mag hij nu dus vergeten. Spijtig voor hem, maar goed nieuws voor onze Laura Tesoro. Aangezien er een kandidaat wegvalt, stijgt haar kans op een ticketje naar de finale.

 

 

 

Lees ook:

 

Wit-Rusland stuurt naakte man met wolf naar Eurovisiesongfestival

 

VIDEO: David Guetta brengt eerbetoon aan Prince op Tomorrowland Brasil

 

WOW: Sia deed een legendarische performance op Coachella

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '