https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© NordWood Themes via Unsplash

Wedden dat je binnen een jaar op je ontslag terugkijkt en beseft dat het het beste was wat je ooit kon overkomen?

6 redenen waarom iedereen een keer in z’n leven ontslagen moet worden

Of het nu als een donderslag bij heldere hemel komt, of je het had zien aankomen: ontslagen worden is nooit een pretje. Toch heeft het ook z’n positieve kanten. Hieronder 6 redenen waarom iedereen een keer in z’n leven op straat moet worden gezet door z’n werkgever.

Het herinnert je eraan om bescheiden te blijven


Het maakt niet uit of het ontslag je eigen schuld is of niet. Je C4 krijgen is hét bewijs dat je niet onoverwinnelijk bent.

Een ontslag herinnert je eraan dat het leven niet altijd verloopt zoals je het plant, en da’s oké. Het geeft je de kans om te appreciëren wat je wél hebt, waaronder de mensen die jou door dik en dun steunen in deze moeilijke tijden.

.

Het verplicht je om uit je comfort zone te komen


Niets lokt je zo hard uit je kot als een ontslag. Of je je job nu al een tijdje beu was of niet, het feit dat je de rol die je al die tijd hebt gespeeld niet langer de jouwe is, schudt je leven nu eenmaal door elkaar.

Hoewel dit misschien enorm eng klinkt, is het tegelijkertijd het ideale moment om eens goed na te denken over wie je bent en waar je naartoe wilt in het leven.

.

Het dwingt je om actie te ondernemen


Het is makkelijk om het solliciteren uit te stellen of nog even te wachten om van je bijberoep een voltijdse job te maken, als je comfortabel in je spreekwoordelijke stoel zit. Misschien voel je je wel iets té comfortabel en word je een tikkeltje zelfvoldaan.

Wanneer je job plots wegvalt – en daarmee ook alle extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, vergoeding van woon-werkverkeer, een laptop, smartphone, you name it – word je gedwongen om actie te ondernemen.

Hoe hard het ook mag klinken, er is niets zo motiverend als geen (financieel) vangnet hebben. The time is now. Al was het maar omdat niemand de huur/lening in jouw plaats gaat betalen.

.

Het leert je wat je wilt (en vooral: wat je níét wilt)


Een relatiebreuk is het ideale moment om even stil te staan bij de feiten en te reflecteren over wat er is misgegaan zodat je in de toekomst niet opnieuw dezelfde fouten maakt.

Een ontslag is net zo. Maak voor jezelf uit welke aspecten van je werk je interessant vond en welke niet. Door te weten wat je wilt, kan je veel gerichter op zoek gaan naar een nieuwe job die beter bij je zal passen dan de vorige.

.

Het geeft je veerkracht


Een (onverwacht) ontslag is de ideale barometer om te weten te komen hoe je reageert in crisissituaties. Bovendien is het een goede leerschool voor alle ups-and-downs die je nog te wachten staan in het leven. In staat zijn om jezelf weer ‘op te rapen’ en door te gaan, is het ultieme bewijs aan jezelf dat je alles aankan wat er op je pad komt.

Door veerkracht op te bouwen, geef je jezelf de kracht om met een volgende tegenslag om te gaan. Het valt niet te ontkennen dat het leven nu eenmaal zo z’n uitdagingen heeft. De wetenschap dat je deze storm hebt overleefd, zal ervoor zorgen dat je bij een volgende crisis sterker in je schoenen staat.

.

Het wordt het beste wat je ooit is overkomen


Wanneer het leven even tegenzit, is er maar één vraag die je jezelf hoeft te stellen om de zaken te relativeren: will this matter a year from now? De eerste dagen en misschien zelfs weken na de klap, zal je van de kaart zijn. Maar tijd heelt gelukkig alle wonden.

Een ontslag geeft je de kans om een nieuwe – en hopelijk betere – job te vinden. Gebruik die dan ook. Wedden dat je binnen een jaar op je ontslag terugkijkt en kan beamen dat het het beste was wat je ooit kon overkomen?

.

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content