Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

'Ik droeg een badjas, was naakt eronder. Ze smeten me op bed en bonden me vast'

Politie geeft nieuwe details overval Kim Kardashian vrij

Op de nacht van 6 op 7 oktober werd Kim Kardashian (36) slachtoffer van een gewapende juwelenroof in Parijs. De realityster was alleen op haar kamer in een luxehotel, toen enkele gewapende mannen binnendrongen. De Franse krant 'Le Journal Du Dimanche' mocht haar verklaring aan de politie inkijken.

Er was niet veel tijd voor de politie om een verklaring af te nemen. Ze was snel-snel opgesteld en handgeschreven, want de ster wilde het zo snel mogelijk achter de rug hebben voor ze weer naar de VS vertrok.

 

Dit is wat ze zei:

 

'Ik was aan het werken op mijn computer toen ik voetstappen hoorde. Ik vroeg wie er was, maar kreeg geen antwoord. Om 2u58 belde ik mijn lijfwacht. Doorde schuifdeur heen zag ik twee personen, en een vastgebonden receptionist.

 

De twee mannen waren gemaskerd. Een was 1m70, had een skimasker, een muts en een jas waarop het woord 'politie' stond. De andere was 1m80 en droeg hetzelfde uniform, maar zonder skibril. De man met skibril graaide mijn Blackberry.

 
[…]
 
 
De man met de skibril bleef bij mij, en vroeg me met een sterk Frans accent waar mijn ring lag. Hij lag op mijn nachtkastje, het was er een van 4 miljoen dollar. Eerst zei ik dat ik niet wist waar hij lag, maar toen haalde hij een wapen boven, en toonde ik hem de ring. Hij droeg handschoenen.
 
Daarna vroeg hij me waar mijn geld en juwelen lagen. De twee mannen grepen me vast en sleurden me naar de lobby. Ik droeg een badjas met niets eronder. Daarna sleepten ze me weer naar mijn kamer, duwden me op bed, en bonden me vast met plastic kabels en tape. Mijn mond en benen werden vastgetapet. Ze graaiden alles uit mijn handtas. Daarna legden ze me in mijn badkuip.
 
 
Ik weet niet precies wat ze allemaal gestolen hebben. Mijn Vuitton-juwelendoos lag bij mijn handtas. Daarin zaten twee bracelets van Cartier, ingelegd met diamanten, een halsketting van Jacob in goud en diamanten, diamanten orringen van Lauren Schwartz, en nog een paar van Yanina.
 
Daarnaast waren er ook drie gouden halskettingen van Jacob, kleine juweeltjes, ringen, nog een diamanten halsketting van Lauren Schwartz , en een andere met zes kleine diamantjes. Daarnaast nog een laatste halsketting met daarop de naam van mijn zoontje (Saint), in diamant. En nog een diamant in de vorm van een kruis van Jacob. Als laatste nog een gouden Rolexhorloge, en twee andere gouden ringen.
 
Ik denk dat ze me in totaal voor 5 miljoen dollar beroofd hebben. Geen cash. Wel mijn Blackberry en iPhone.
 
Ze hadden een mobieltje van het hotel bij zich, dat voortdurend aan het bellen was. Ik denk dat ze in het Frans zeiden dat ze dringend weg moesten.
 
Zodra ze weg waren, verwijderde ik de tape van mijn handen en mjin mond en de plastic bandjes. Ik denk dat ze jong waren, want ik was niet stevig vastgemaakt. Ik had nog steeds wat tape om mijn been wanneer ik naar de kamer van Simone Harouche, een vriendin, liep.'
 
Op het einde van het politieverslag staan nog enkele vragen aan mevrouw Kardashian.
 
'Vraag: zou u ze kunnen herkennen?
Antwoord: misschien de kleine overvaller met skibril, maar ik ben niet zeker.
Vraag: bent u gewond?
Antwoord: nee.
Vraag: wil u aangifte doen?
Antwoord: ja, ik wil aangifte doen.
Vraag: wil u nog iets toevoegen?
Antwoord: ik wil hier weg en terug naar mijn kinderen in de VS. Een privévliegtuig wacht me op aan de Bourget.'
 
 
Enge ervaring! Het volledige verslag kan je lezen op de website van de Franse krant.
 
Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '