Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT - Jokko

Linde ging vorig jaar uit elkaar met 'De Mol'-presentator Gilles De Coster, na een relatie van tien jaar.

Linde Merckpoel over het leven als vrijgezel: ‘Ik heb moeten léren alleen zijn. Dat was soms gruwelijk hard.’

Zo’n tien maanden geleden werd bekend dat Linde Merckpoel en Gilles De Coster na ruim tien jaar een punt zetten achter hun relatie. In een interview met Humo vertelt Linde dat ze veel bijleerde in het eerste jaar waarin ze echt alleen moest leren zijn.


Voor ’t eerst alleen


Linde Merckpoel en Gilles De Coster leerden elkaar in 2007 kennen op de VRT en werden datzelfde jaar een koppel. Het kwam als een verrassing toen de twee in oktober van vorig jaar bevestigden dat ze niet meer samen waren.

Voor Linde zijn het zware maanden geweest. Voor ’t eerst in dertig jaar moest ze echt alleen zijn, nadat ze vanuit een hecht gezin van de ene relatie in de andere rolde. ‘Tot vorig jaar, toen er een einde kwam aan mijn relatie zonder dat ik daar zelf voor had gekozen’, vertelt de radiopresentatrice. ‘Die situatie was totaal nieuw voor mij. Ik heb dat echt moeten léren, alleen zijn. Aanvankelijk was dat niet simpel, het was bij momenten zelfs gruwelijk hard. Maar als ik terugkijk op de voorbije maanden, moet ik zeggen dat ik het ook interessant vond. Ik heb veel over mezelf bijgeleerd.’

Toen er een einde kwam aan mijn relatie zonder dat ik daar zelf voor koos, kwam ik in een totaal nieuwe situatie terecht.


Linde probeert positief te kijken naar de leerperiode die ze doormaakt. ‘Ik heb de voorbije jaren veel beslissingen in mijn leven door iemand anders laten nemen’, vertelt ze. ‘Dat heb ik nooit een probleem gevonden, want ik ben van nature een makkelijke. Maar nu moest ik zélf beslissingen nemen. Bij alles wat ik deed, moest ik me afvragen: ‘Wat vind ik belangrijk? Wat doe ik graag?’ Er was niemand met wie ik eerst kon overleggen, of die in mijn plaats kon beslissen. Dat vond ik een wonderbaarlijke oefening. Ik ben ervan overtuigd dat deze periode in mijn leven van mij een rustiger en wijzer mens zal maken, op alle vlakken.’

Meer BV’s: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '