https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

De 36-jarige Clijsters maakt met een mooie video bekend dat ze het moederschap en een tenniscarrière wil proberen combineren.

Kim Clijsters maakt in 2020 haar comeback als professioneel tennisster

Kim Clijsters (36) verraste het land zonet met groot nieuws. Ze vertelt in een filmpje op Instagram dat ze volgend jaar opnieuw professioneel tennis zal spelen. De viervoudige Grand Slam-winnares legde haar racket in 2012 aan de kant en werd fulltime mama. Tot nu.


‘Hey, ik ben zo blij dat ik eindelijk dit nieuws met jullie kan delen…#wta #2020’: die zin staat te lezen onder Kim Clijsters’ meest recente Instagrampost. In de video erboven deelt Clijsters mee dat ze opnieuw professioneel tennis zal spelen.

‘Wat wil ik echt in het leven?’, begint de Limburgse haar verhaal. Ze vertelt dat ze de voorbije zeven jaar, sinds ze in 2012 voor de tweede keer op tennispensioen ging, een fulltime mama is geweest voor Jada (11), Jack (6) en Blake (2). Ze houdt van die ‘job’, maar ze houdt ook heel erg van het professioneel tennis. ‘Eerlijk gezegd mis ik dat gevoel’, geeft ze toe. Daarom keert Kim in 2020 terug naar het tennisveld.

Het wordt de tweede comeback voor Kim Clijsters. In 2007 stopte ze een eerste keer, om dan twee jaar later, na de geboorte van haar dochter Jada, terug te keren en nog enkele Grand Slams te winnen. In 2012 nam ze opnieuw afscheid van het professioneel tennis. Clijsters won in haar carrière drie keer de US Open, een keer de Australian Open en drie keer de Masters.

Het Belgische vrouwentennis heeft met onder meer Elise Mertens en Alison Van Uytvanck enkele veelbelovende speelsters in de rangen. Mertens won vorige week nog de US Open in het dubbel, samen met de Waalse Ysaline Bonaventure. Maar de prestaties van Clijsters en Henin in de jaren 00 zijn ongeëvenaard, en dat zullen ze waarschijnlijk nog wel even blijven. Tenzij Clijsters opnieuw haar topniveau haalt, that is. We zijn zó benieuwd!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content