Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

In een nieuwe aflevering van 'Open Minded' spreekt het 25-jarige model met een expert over de link tussen sociale media en anxiety.

Kendall Jenner: ‘Soms voelt het alsof ik nooit iets goed kan doen’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Vogue lanceerde vorige week in samenwerking met Kendall Jenner (25) de nieuwe YouTubereeks ‘Open Minded’. Daarin spreekt het model telkens met een andere expert over anxiety. In de tweede video praat ze over de link tussen sociale media en die angst.


Open Minded‘ is een YouTubereeks van Vogue die uit vier afleveringen bestaat en waarin Kendall Jenner telkens met een andere mentalegezondheidsexpert spreekt over anxiety. In de eerste video sprak het model over haar eigen ervaring met een angststoornis.

In een tweede aflevering heeft Kendall met Dr. Jorge Partida, hoofd van psychologie aan de afdeling geestelijke gezondheid in Los Angeles, het over de link tussen sociale media en anxiety. Kendall vertelt dat de negativiteit die ze online ziet het meeste invloed heeft op haar anxiety. ‘Hoe meer ik naar een scherm kijk, hoe meer afstand ik voel tussen mij en mijn eigen lichaam of met wat er vlak voor me gebeurt’, aldus het 25-jarige model.

Verslaafd


Ze is er niet trots op, maar ze vertelt dat ze een verslaving heeft. ‘Ik heb op dit moment een beetje een verslavende relatie met sociale media, wat ik niet leuk vind en waarvan ik niet trots ben om dat te zeggen. Ik vind het niet leuk dat ik de behoefte heb aan sociale media. Er is echt geen ontsnappen aan.’ Maar ze zegt ook dat ze waarschijnlijk niet de enige is. ‘Ik heb ook het gevoel dat dat iets is waar veel mensen zich vast in kunnen herkennen.’

Met Dr. Partida heeft ze het in het openhartige gesprek onder andere over de verslaving aan en invloed van sociale media, over de mening van anderen, over echte connecties, over negativiteit... ‘Ik heb momenten waarop ik het gevoel heb dat ik aan het breken ben of dat ik het niet meer aankan. Want soms voelt het alsof ik nooit iets goed kan doen’, vertelt Kendall eerlijk.

Tips


Op het einde van het gesprek vraagt ze de psycholoog ook tips in verband met sociale media en anxiety die kijkers zelf kunnen toepassen op hun leven. Een van de vier tips die hij geeft, is bijvoorbeeld dat je je bewust moet zijn van je intentie met sociale media: waarom doe je het? Het volledige gesprek vind je hieronder.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '