Home celebs Kendall Jenner maakt voor Vogue YouTubeserie over sociale angst

Kendall Jenner maakt voor Vogue YouTubeserie over sociale angst

'Open Minded' bestaat uit vier afleveringen waarin ze telkens met een andere mentalegezondheidsexpert zal spreken.

Kendall Jenner 'Open Minded'
© Vogue via YouTube

Kendall Jenner (25) sprak in het verleden al over anxiety en paniekaanvallen. Nu praat ze ook samen met mentalegezondheidsexperten over het onderwerp en haar ervaring in de nieuwe YouTubeserie ‘Open Minded’ van Vogue.

Angst is iets wat we allemaal weleens voelen. Alleen is dat gevoel bij de ene persoon sterker aanwezig dan bij de andere en hebben veel mensen zelfs last van anxiety en paniekaanvallen. Volgens Vogue hebben angststoornissen allemaal een iets gemeenschappelijk: aanhoudende, overmatige angst of zorgen in situaties die niet per se bedreigend zijn.

Meer dan veertig miljoen volwassenen in de Verenigde Staten ervaren een angststoornis. Kendall Jenner is een van die mensen. Het 25-jarige model kondigt met trots (maar ook met wat zenuwen) haar nieuwe YouTubereeks ‘Open Minded‘ aan. De serie bestaat uit vier afleveringen waarin ze telkens met een andere mentalegezondheidsexpert zal spreken over de oorzaken en gevolgen van anxiety.

In de eerste episode ‘Open Minded: Unpacking Anxiety‘ praat Kendall Jenner over haar eigen ervaring met angststoornissen. Zo vertelt ze dat ze er al last van heeft sinds haar achtste à tiende levensjaar en legt ze ook uit wat ze dan precies voelt. ‘Ik heb momenten gehad waarop ik het gevoel had dat ik met spoed naar het ziekenhuis moest gebracht worden, omdat ik dacht dat mijn hart aan het falen was.’

Tips

Voor die eerste aflevering doet Kendall beroep op klinisch psycholoog dr. Ramani Durvasula om het onderwerp verder uit te diepen. Ze spreken onder andere over wat sociale angst is en hoe je na corona opnieuw met sociale gelegenheden kan leren omgaan. Daarnaast geeft de psycholoog tips die kijkers zelf kunnen toepassen op hun leven en beantwoordt ze vragen ingestuurd door Vogue-lezers. Zoals ‘Hoe stel je je open voor mensen over sociale angst?’ en ‘Hoe kan ik omgaan met angst over een geliefde die niet voorzichtig is tijdens COVID?’. De eerste aflevering kan je hieronder bekijken. Wanneer de andere video’s zullen verschijnen, is niet helemaal duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: