Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© SBS

Het was uiteindelijk nog een koopje!

WAT GOED: het kasteel van de Meilandjes is eindelijk verkocht

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het heeft meer dan anderhalf jaar geduurd, maar het is hen uiteindelijk toch gelukt: Martien en Erica hebben hun chateau in Beynac verkocht.

Sinds deze week kan je elke woensdag naar een nieuwe aflevering van ‘Chateau Meiland’ kijken. En hoewel die titel anders doet vermoeden, leven de Meilandjes al meer dan anderhalf jaar niet meer in hun kasteel in Frankrijk. Je kent het verhaal intussen wel: in de zomer van 2020 verhuisden ze naar Hengelo, van waaruit ze een half jaar later richting Noordwijk verhuisden, waar de woning van Erica en Martien nu alwéér te koop staat.

Nog geen 800.000 euro

Het lijkt erop dat de Meilandjes er hun hobby van maken om van het ene huis naar het andere te verhuizen. Maar dat kan best wel stresserend zijn, zeker als je in Frankrijk nog een chateau hebt staan dat maar niet verkocht raakt... Dat is voor de familie sinds kort een zorg minder, want Chateau Meiland is na meer dan anderhalf jaar verkocht!

Het nederige stulpje in Beynac stond oorspronkelijk te koop voor 1,25 miljoen euro, maar aangezien niemand geïnteresseerd leek in het gerenoveerde kasteel, moesten Erica en Martien de prijs twee keer laten zakken. Op het einde van de rit vroegen ze nog 795.000 euro. Een koopje, zo blijkt, want Nederlands bekendste familie liet nu aan Shownieuws weten dat Chateau Marillaux niet langer van hen is.

Of ze de prijs uiteindelijk nog een beetje moesten laten zakken, is niet helemaal duidelijk. Het is alleszins het einde van een tijdperk, want zonder het kasteel hadden we hoogstwaarschijnlijk nooit kennisgemaakt met de familie. Benieuwd of ze het geld zullen investeren in een nieuw project...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '