https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het is afwachten of ik binnen vier maanden nog in die kostuums pas.'

James Cooke vervangt Jonas Van Geel in musical ’40-45′

James Cooke trekt binnenkort opnieuw zijn musicalschoenen aan. Hij zal een hoofdrol vertolken in de populaire Studio 100-musical ’40-45′ en vervangt daarmee Jonas Van Geel, die het te druk krijgt met televisiewerk. Cooke zal vanaf januari op het podium staan.


De ticketverkoop van de première van de musical ’40-45′ kent alweer een groot succes. Wegens verplichtingen voor televisie zal Jonas Van Geel niet alle vertoningen meer kunnen meespelen, dus ging Studio 100 op zoek naar een waardige vervanger. En wie beter dan publiekslieveling James Cooke? Cooke zal vanaf 2 januari de hoofdrol spelen naast Jelle Cleymans en mocht gisteren al kostuums gaan passen. ‘Hopelijk beseffen ze hier wat ze doen. Ik ben een jojo op het vlak van gewicht en zes weken op de boot voor ‘Gert Late Night’ zullen er ook geen goed aan doen. ­Afwachten dus of ik binnen vier maanden nog in die kostuums pas’, grapt James Cooke in Het Nieuwsblad.

Geen groentje


Hoewel hij de afgelopen tijd voornamelijk op televisie te zien was, is James Cooke lang geen musicalmaagd meer. ‘Ik volgde een musicalopleiding en was onder meer al te zien in ­’Daens‘ en ‘14-18‘, waarin ik zelfs een tijdje de rol van Bert Verbeke overnam’, vertelt hij. Het grote verschil is dat Cooke toen nog niet zo bekend was en nu als grote publiekstrekker wordt aanzien. ‘Het zou wel mooi zijn als ik ook mensen kan overtuigen om te komen kijken die me alleen kennen van televisieprogramma’s. Want dit verhaal gaat door merg en been’, voegt Cooke er nog aan toe.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content