Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Coaching: week 4

In vijf stappen naar promotie!

Je droomt van promotie? Je wilt hogerop geraken? Je wilt het glazen plafond en de glazen muren doorbreken en loskomen van kleverige vloeren? Met dit vijfstappenplan lukt het je misschien wel.

STAP 1: Wees assertief

 

Laat niet op je kop zitten. Wees assertief, kom op voor jezelf. We beweren niet dat je over lijken moet gaan om hogerop te komen, maar een gezonde dosis zelfzekerheid komt van pas. Ben je niet zo extravert en soms geïntimideerd door mensen die alle aandacht naar zich toe trekken op het werk? Zorg er gewoon voor dat jij opvalt door het goede werk dat je levert.

 

 

STAP 2: Motivation is everything

 

Het geweldige gevolg van motivatie is dat je meestal heel goed bent in wat je doet. Je blinkt uit in je job en zo maak je een goede kans op promotie. Iemand die in zijn of haar job excelleert, zal immers opvallen bij de baas. En die baas denkt misschien aan jou als er een kans op promotie is in het bedrijf.

Hoe laat je zien dat je gemotiveerd bent? Respecteer je deadlines, kom op tijd op het werk en wees open en eerlijk in je communicatie. Probeer ook proactief te zijn: neem initiatief, stel projecten voor, doe net iets meer dan enkel datgene wat in je jobinhoud staat. Je zal er vroeg of laat wel bij varen.

 

 

STAP 3: Leren, leren en nog eens leren

 

Het opent deuren als je leergierig bent. Een goede voorbereiding is alles. Heb je een hogere functie op het oog? Check dan bij collega’s welke eigenschappen je allemaal moet hebben om die functie te kunnen opnemen. Mis je competenties? Probeer je dan bij te scholen, op eender welke manier. Sla aan het googelen, zoek een online opleiding, lees een boek, doe je voordeel met tips van collega’s, ... Het is belangrijk om zo veel mogelijk te weten te komen over wat je moet kunnen om door te groeien naar die ene functie die je zo graag wilt.

 

 

STAP 4: Toon je interesse

 

Is er een concrete job vrijgekomen waarop je aan het loeren bent? Laat weten aan je directe baas dat die functie jou interesseert. Zeg er ook bij waarom je die job graag wilt en waarom je denkt er de geknipte persoon voor te zijn. Leuke jobs komen niet uit de lucht gevallen. Grijp dus je kans en maak op tijd en stond duidelijk wat je wilt. 

 

 

STAP 5: Maak jezelf onmisbaar

 

Dé kans op promotie? Zorg ervoor dat je jezelf onmisbaar maakt. Weet of kan jij dingen die anderen niet weten of kunnen? Dan zal het bedrijf je zeker niet kwijt willen. En zo iemand houden ze graag happy. Je zal dan ook steun krijgen van je collega’s én je baas als je droomt van promotie.

 

 

Wil je mee de loonkloof verkleinen? Schrijf je in en wij coachen je naar meer loon op je loonbriefje!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '