Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op zoek naar een job?

Dit zou het ideale moment zijn om je cv te versturen

Op zoek naar een job? Om je kansen te optimaliseren is het handig om te weten wannéér – op welk moment van de week – je je cv het best verstuurt. Zo vermijd je dat het tussen andere mails belandt en vergeten wordt.


 

Het rekruteringsplatform SmartRecruiters heeft ruim 270.000 jobaanbiedingen bestudeerd om erachter te komen wat het ideale moment is om te solliciteren en ervoor te zorgen dat je cv zeker wordt gelezen door de persoon die je aanschrijft.

 

De conclusies


Het belangrijkste is dat je je cv niet verstuurt op vrijdagavond: dan loop je kans dat je cv bedolven raakt onder een ton ander mailtjes die tijdens het weekend binnenkomen.

Ideaal is het om je cv te versturen op een dinsdag in de late ochtend, rond 11 uur, of in de late namiddag, rond 16u. Die momenten zijn geschikt omdat de persoon die aanwerft dan niet in de rush van maandag of van voor het weekend zit.

Het perfecte cv


Nog even snel een reminder van hoe een perfect cv eruitziet:

  • Efficiënt. Begin met je gegevens en de functie waarvoor je solliciteert.
  • Kort. Maximaal 1 à 2 pagina’s.
  • Chronologisch. Vermeld eerst je recentste ervaringen/opleidingen (tenminste, als ze relevant zijn voor de functie). Vermeld eventueel (kort) relevante hobby’s.
  • Persoonlijkheid. Zet je ervaringen, opleidingen en competenties in de kijker die nuttig kunnen zijn in de job.
  • Duidelijk. Met lege alinea’s tussen de paragrafen en met overzichtelijke opsommingen.
  • Eerlijk. Als je beweert dat je tweetalig bent en niet verder komt dan “Je t’aime” loop je het risico om door de mand te vallen...
  • Foutloos. Laat het door iemand nalezen.


 

Je weet nu hoe en wanneer je een cv moet versturen, maar weet je ook welke job bij je past? Wist je trouwens dat er handige apps bestaan die je helpen in de zoektocht naar een job? Ook nog leuk in je job hunt: een top 5 van de beroepen waar je het meest gelukkig van wordt.

 

Veel succes!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '