Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foto: unsplash

Beginnen we draadloos internet als basisbehoefte te zien?

HUH: 70% van de Vlamingen vindt wifi even belangrijk als water

Oké, we geven toe dat geen wifi hebben zéér vervelend kan zijn. Draadloze internetverbinding zorgt er gewoon voor dat ellenlange treinritten en oersaaie familiefeesten net dat tikkeltje leuker worden.


Maar liefst 70% van de Vlamingen geeft toe niet meer zonder wifi te kunnen leven. Dat blijkt uit een rondvraag bij 1000 gezinnen door iVOX in opdracht van Telenet. Uit die rondvraag kwamen op zijn zachtst gezegd enkele verrassende resultaten naar boven.

Naast het feit dat we draadloos internet als een basisbehoefte beginnen te beschouwen (het is voor een aantal Vlamingen even belangrijk als water), willen we ook dat wifi ons leven aangenamer maakt.

Koffie vanop afstand


Zo willen we steeds vaker de verwarming op afstand kunnen regelen. Thuiskomen in een koud huis ligt achter ons. Hetzelfde verhaal met verlichting. 40% wil op het werk kunnen checken of er thuis een licht is blijven branden.

10% van de bevraagde Vlamingen wil ’s ochtends met zijn smartphone koffie kunnen zetten. Zo zal niemand van ons in de toekomst zijn dag nog beginnen met een verschrikkelijk irritante wekker, maar wel met een heerlijke kop koffie.

Multitasken niet alleen meer voor vrouwen


Online surfen via een desktopcomputer is verleden tijd. Onze smartphone lijkt wel aan onze handen vastgekleefd, want bij heel veel dagelijkse activiteiten gebruiken we hem.

Tijdens het koken, tijdens het televisiekijken, vlak voor het slapengaan (wat trouwens weleens de oorzaak van je wallen zou kunnen zijn ), op het toilet of zelfs in bad. We brengen tijdens onze vrije momenten opmerkelijk veel tijd online door. Ook in de tuin verlangen steeds meer Vlamingen naar een internetverbinding.

Onvermijdelijke frustraties


1 op de 3 geeft toe zich te ergeren wanneer de wifiverbinding niet werkt. Ook bij Telenet merkt men dat de tendens veranderd is: ‘Met snelheid hebben mensen geen problemen meer, maar alles moet nu flexibel en naadloos verlopen’, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts in Het Nieuwsblad. ‘In iedere kamer van het huis – of dat nu de zolder, het bureau of het toilet is – willen mensen via wifi kunnen surfen.’

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '