Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En ook zoontje Archie komt in de feestspecial heel even aan het woord. Cute!

LUISTERTIP: Harry en Meghan delen eerste aangrijpende aflevering van hun podcast

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Eerder deze maand raakte bekend dat prins Harry en Meghan Markle een deal sloten met Spotify om podcasts te maken. Het koppel verrast nu iedereen met de allereerste aflevering van Archewell Audio, en dat is meteen een heuse holiday special.


De hertog en hertogin van Sussex gaan met Archewell Audio, hun gloednieuwe audioproductiebedrijf dat genoemd werd naar hun foundation Archewell, een meerjarige samenwerking aan met Spotify. Met hun podcasts hoopt het koppel boeiende verhalen te delen met de 320 miljoen Spotify-gebruikers. ‘Inspirerende gasten zullen verhalen van hoop en medeleven delen om het nieuwe jaar te vieren’, klonk het eerder deze maand in een persbericht. Er werd toen ook aangekondigd dat er dit jaar nog een aflevering op de planning stond, en die eerste aflevering staat nu op Spotify.

James Corden en Elton John


‘2020, het jaar waarin we leerden om ons bestaan niet meer als iets vanzelfsprekends te zien. Het jaar dat gedefineerd werd door kwetsbaarheid en ons bestaan. Het jaar dat ons naar onszelf deed kijken. Het jaar waarin empathie overal ter wereld te voelen was. 2020, het jaar dat alles veranderde’, zo begint de eerste aflevering van Harry en Meghans podcast. Het is dus meteen vrij duidelijk waarover de feestspecial gaat: het afgelopen jaar.

Het koppel geeft in de 33 minuten durende aflevering het woord aan een aantal celebs die speciaal voor de podcast een soort audiodagboek bijhielden, waaronder acteur Tyler Perry, komiek James Corden, tennisspeelster Naomi Osaka en zanger Elton John. Zij vertellen een voor een hoe hun 2020 eruitzag en met welke ups and downs zij het afgelopen jaar te maken kregen. Harry en Meghan praten op hun beurt alle aangrijpende getuigenissen aan elkaar en maken er een mooi en vooral emotioneel geheel van. ‘Al hun boodschappen komen op hetzelfde neer: de kracht van verbinding, stelt Markle in de podcast. ‘Duisternis kan duisternis niet uitdrijven, alleen licht kan dat doen.’

This Little Light of Mine


Opvallend: naast Harry, Meghan en hun gastsprekers, wil ook Archie (1) iets kwijt. Het eerste zoontje van het koppel laat aan het einde van de podcast van zich horen en wenst de luisteraars met een extreem schattige mengelmoes aan woordjes een gelukkig nieuwjaar. Het koppel koos ervoor om de podcast af te sluiten met het nummer ‘This Little Light of Mine‘, omdat dat nummer ook aan het einde van hun bruiloft afgespeeld werd en omdat iedereen nu wel een beetje extra licht kan gebruiken. 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Luister meer

LUISTERTIPS: 15 meeslepende misdaadpodcasts voor fans van true crime
Pedro Elias maakt podcast over zijn hypochondrie
Prins Harry en Meghan Markle sluiten deal met Spotify om podcasts te maken
12 podcasts waar je als tiener echt iets van kan opsteken
OMG: de 'Pretty Little Liars'-moeders lanceren podcast
Kate Middleton praat in podcast voor het eerst openhartig over haar zwangerschappen én over mama zijn
LUISTERTIP: in ‘Elke Dag Vakantie' praten Eva Daeleman en haar man Stijn openhartig over hun miskraam
An Lemmens is opnieuw verliefd
Herman Brusselmans (60) over vaderschap: 'Een kind met Lena (25) is niet uitgesloten'
Wijnliefhebber? Dan is deze wijnpodcast ongetwijfeld iets voor jou
James Cooke: 'Het is heel raar, maar ik weet waar en hoe ik zal sterven'
Jelle Cleymans: 'Ik heb eens een date gehad via Tinder'
'De hele straat stond vol met vuilniszakken': Josjes verhuis van Nederland naar België verliep niet zonder slag of stoot
PODCAST: verdwijnt Sprite binnenkort ook bij ons?
'Ik heb mezelf dit jaar vaak in de arm moeten knijpen om te beseffen wat er allemaal aan het gebeuren is'
Binnenkort kan je live podcasten op Facebook