https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een nieuwe Oscaroverwinning in de maak?

Fans van ‘The Great Gatsby’ gaan deze film met Jennifer Lawrence helemaal geweldig vinden

Het is alweer een hele tijd geleden dat we Jennifer Lawrence nog op het witte doek zagen verschijnen, maar daar komt heel snel verandering in. Naast 'Passengers' – die vanaf 28 december in de zalen speelt – begint Lawrence binnenkort aan een reeks nieuwe films, waaronder de biopic over Zelda Fitzgerald.

Het verhaal vertelt het leven van Zelda Fitzgerald als vrouw, muze en concurrent van de grote F. Scott Fitzgerald. Het gaat over Scotts turbulente liefdesleven in tijden van zijn groeiende bekendheid en Zelda die los daarvan vooral haar eigen persoon wil zijn, ergens in de Roaring Twenties. Fitzgerald gaf trouwens toe dat hij zijn inspiratie voor het fictieve personage Daisy Buchanan in 'The Great Gatsby' bij zijn vrouw haalde, en dat hun huwelijk net als dat van Tom en Daisy gekenmerkt werd door ontrouw en alchocolmisbruik.

 

En alsof de hoofdrol in de gelijknamige film 'Zelda' nog niet voldoende is, zal Jennifer Lawrence ook de rol van producer voor haar rekening nemen. Voorlopig wordt er met geen woord gerept over wie de rol van Scott op zich zal nemen. In afwachting halen we nog even Fitzgeralds boeken van onder het stof en hopen we alvast op een plekje op de eerste rij in de bioscoop.

 

via GIPHY

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content