Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Toen ik nog voor tv werkte, hongerde ik mezelf uit'

Eva Daeleman durft voor ’t eerst terug voor de camera staan met ‘nieuw’ lijf

Eind vorig jaar vertelde MNM-gezicht Eva Daeleman aan Vlaanderen dat ze een burn-out had. Sindsdien verdween ze een beetje uit de aandacht maar nu lijkt ze terug te zijn, zij het met een 'nieuw' lichaam. In Het Nieuwsblad Magazine van afgelopen weekend praat ze over de lange weg die ze aflegde om die extra kilo's te accepteren.

Maandenlang verstopt

 

'Mijn lijf heeft het afgelopen jaar al een bijzondere weg afgelegd', begint Daeleman. Ze vertelt dat ze zich uithongerde toen ze voor televisie werkte, waardoor haar menstruatie stopte en ze uiteindelijk dus in die burn-out terechtkwam. Nu probeert ze terug fatsoenlijk te eten en lief te zijn voor haar lichaam. In een eerlijke Instagrampost vertelt de ex-presentatrice bovendien dat ze zich maandenlang heeft verstopt voor elke camera omdat ze haar nieuw lijf moest leren aanvaarden, maar dat ze uiteindelijk zover is.

 

 

Op de goede weg

 

Ondertussen zegt Eva haar blijdschap teruggevonden te hebben. 'Ik moest terug leren luisteren naar de signalen van mijn lichaam, en wat me hierbij heel erg heeft geholpen, is yoga. Ik leerde dat elk lijf zijn beperkingen heeft en dat dat oké is', vertelt ze. Al is het niet altijd gemakkelijk, zoals die keer dat een journaliste schreef dat ze 'ondanks de extra kilo's toch gelukkig' is. 'Hoe durfde ze me zo te kleineren terwijl ik zelf nog in een aanvaardingsproces zit van mijn veranderende lichaam?' reageert Daeleman misnoegd. Maar ze is 'terug', besluit Eva, en daar zijn haar vrienden en zussen erg blij om. 'Maar om nu dan de eerste niet-hyperslanke vrouw op tv te zijn, daar ben ik nog niet klaar voor.'

 
Bron: Het Nieuwsblad Magazine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '