https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

BEWEZEN: er bestaan 4 types zatte mensen (en Martien Meiland is er eentje van)

Jolien Meremans

Dat we niet altijd op ons elegantst zijn wanneer we een wijntje (of twee, drie) te veel naar binnen hebben gewerkt, is algemeen geweten. Iedereen reageert dan ook anders op alcohol. Maar tot welk type dronkaard behoor jij?


Er zijn vier soorten drankorgels. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van de Universiteit van Missouri-Columbia (Californië). 187 studenten deden mee aan het onderzoek en brachten een drinking buddymee: iemand die hen kent in dronken én in nuchtere toestand. Elk van hen kreeg (apart) een vragenlijst voorgeschoteld.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat ze de studenten konden indelen in vier groepen, die ze vernoemden naar een bekend (film)personage.

1. Hemingway


Of zij nu vijf, tien of twintig pinten naar binnen heeft gewerkt, aan haar merk je echt níks. Hoe ze het doet? Geen flauw idee. Haar zatte alter ego verschilt dus weinig tot niks van haar nuchtere zelve, net zoals dat blijkbaar het geval was bij de populaire schrijver Ernest Hemingway.

2. Mary Poppins (of voor de fans: Martien Meiland)


Vriendelijk en meegaand zijn twee typische kenmerken van jouw Mary Poppins-vriendin. Is zij dronken, dan blijft ze zichzelf, maar merk je dat die persoon wat extraverter wordt. Eigenlijk is je vriendin nog wat meer zichzelf en durft ze meer op de voorgrond te treden dankzij dat glas alcohol, net zoals dat bij de altijd vrolijke Martien Meiland ook het geval is.

3. Mr Hyde


Mr. Hyde was het gemene alter ego van Dr. Jekyll in het boek Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde. Kortom: dit is de gemene zatlap onder de vrienden. Niet alleen is hij of zij dommer en gemener met de nodige hoeveelheid pintjes achter de kiezen, hij/zij is ook veel minder verantwoordelijk én venijniger. Deze groep ondervindt ook het grootst aantal neveneffecten van alcohol: black-outs en zelfs een nachtje cel door hun zatlapperij. Oeps.

4. Nutty Professor


Over het algemeen is deze vriend(in) het stillere type, maar zit die een avondje op café, dan merk je plots meer zelfvertrouwen en is zij véél extraverter. Lees: dansen op tafels en hete kerels/knappe grieten versieren. You go, girl!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content