Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Van Belgische makelij!

Dit is officieel de mooiste bevallingsfoto ter wereld

Gentenaars mogen zichzelf op de borst slaan: deze foto van hun stadsgenote Marijke Thoen (38) werd gekozen tot mooiste bevallingsfoto ter wereld. De International Association of Professional Birth Photographers selecteerde hem uit meer dan 500 inzendingen.

bevallingsfoto Marijke Thoen Gent

© Marijke Thoen

 

Marijke maakte deze foto van baby Nelle acht maanden geleden tijdens een onderwaterbevalling. Hij werd genomen van buiten het doorzichtige bevallingsbad. Marijke presenteerde haar foto afgelopen dinsdag aan een twintigkoppige jury van professionele fotografen. Ze won – verdiend, vinden we! – en kreeg € 350 mee naar huis. Maar achteraf kreeg ze vooral veel lovende reacties. En die zijn veel meer waard dan al het geld in de wereld.

 

Zo’n foto is vaak een kwestie van geluk. 'Het licht zat perfect', vertelde de fotografe aan Het Nieuwsblad. 'Het hoofdje van de baby was naar mij gericht en er waren niet te veel handen en armen vóór mijn camera. Nochtans is het niet evident om tijdens een bevalling vanop de juiste positie een foto te nemen en tegelijkertijd met het artistieke aspect bezig te zijn.'

 

Lees ook

VIDEO: zwangere ballerina op spitzen gaat viraal

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '