Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Zo verveel je je niet!

16 dingen die je kan doen in de paasvakantie

Terwijl het de afgelopen dagen zonnig en warm was, wordt het weer er volgende week jammer genoeg slechter op. Kijk je er niet echt naar uit om je twee weken te vervelen in het regenachtige België? Wij hebben enkele tips zodat je je toch amuseert in de paasvakantie.

1. Doe een sport.


Of het nu hoelahoepen, lopen of fitnessen is, er zijn heel wat sporten die je gewoon thuis kan doen. Probeer dingen uit die je leuk lijken en misschien vind je wel een nieuwe passie!

2. Ga een dagje naar de zoo.


De zoo is altijd een goed idee, zelfs als het regent. Dan zijn er namelijk minder bezoekers en kan je de dieren beter zien. Vergeet zeker je regenjas niet!

3. Of een museum.


Ook een museum kan een leuk idee zijn. Wist je dat bepaalde musea gratis zijn voor studenten tijdens de paasvakantie? Er zijn momenteel ook heel wat Instagrammable kunstexpo’s te zien in België.

 4. Ga wandelen aan zee, in een bos of in een stad.


We weten dat wandelen je intussen de oren uitkomt, maar het blijft een actieve en vooral veilige bezigheid. Kies voor een leuke stad waar je nieuwe dingen kan ontdekken tijdens je wandeling.

 5. Ga wandelen met een hond.


Verveel je je en weet je echt niet wat te doen? Helaas zijn bezoekjes aan het dierenasiel nog steeds niet mogelijk, maar misschien heeft iemand in je omgeving wel een hond die maar wat graag uitgelaten zou worden! Laat je goed hart zien en ga ermee  wandelen.

6. Hou grote schoonmaak in je smartphone.


We hebben allemaal weleens van die dagen waarop we écht niet uit bed willen komen. Gelukkig vonden wij de perfecte manier om je dan toch nog nuttig te maken. Verwijder eens alle overbodige foto’s, filmpjes en liedjes van je smartphone. Je zal ervan versteld staan wat er allemaal nog tussen staat.

7. Doe iets goed voor een ander.


Is er in de buurt een daklozenopvang of een lokaal hulpcentrum dat momenteel hulp aanvaardt? Of kan je bejaarde buurvrouw wel wat hulp gebruiken? Bied jezelf dan aan! Je leert sowieso interessante mensen kennen én het is goed voor je karma.

8. Probeer YouTube-tutorials uit.


Op YouTube staan er miljoenen tutorials die je kan uitproberen. Zoek al je make-up bij elkaar en probeer nieuwe looks uit. Is make-up niet zo jouw ding? YouTube kan je ook leren kasten in elkaar steken, schilderen en nog zo veel meer. Gegarandeerd kom je na wat zoeken hét filmpje tegen dat je wil uitproberen.

9. Plan een virtueel bezoekje aan Ikea.


Een dagje naar Ikea is al-tijd een goed idee! Helaas kan je nu enkel op afspraak winkelen en als je niet echt iets nodig hebt, is het natuurlijk niet de bedoeling om er uren rond te dolen. Dusss, plan een virtueel bezoekje aan Ikea! Op de website staat bijna alles wat je in de winkel kan krijgen. Spendeer uren op de website en maak een boodschappenlijstje dat je bij je volgende bezoek kan meenemen. Heb je nog Zweedse balletjes in de vriezer liggen? Maak dan ’s middags een maaltijd zoals je die in Ikea zelf zou eten.

10. Leer iets nieuws.


Twee weken is genoeg tijd om jezelf iets nieuws aan te leren. Je zit in de paasvakantie toch maar met je vingers te draaien. Die tijd kan je evengoed voor iets nuttigs gebruiken. Leer gebarentaal, bijvoorbeeld. Is gebarentaal jouw ding niet? Leer dan een nieuwe taal of een muziekinstrument. De mogelijkheden zijn eindeloos.

11. Hou een ‘Mean Girls’-dag .


Lak je nagels, stijl je haren en kleed je helemaal in het roze. Bekijk beide films (ja, wij weten ook wel dat de eerste film zóóó veel beter is) en maak je eigen burn book. Zorg wel dat niemand het vindt, want dan kan je in de problemen komen.

12. Bouw een fort.


Haal het kind in je naar boven en bouw een fort in je woonkamer. Gebruik alles wat je in huis kan vinden om een zo gezellig mogelijk plekje te creëren. Wel achteraf alles mooi weer opruimen, want wij willen geen boze mama’s of papa’s in onze mailbox!

13. Maak een mixtape.


Vroeger was dit het meest romantische wat je voor iemand kon doen: een mixtape maken met al jullie favoriete (liefdes)liedjes. Nu is het waarschijnlijk moeilijker om aan een casetterecorder te geraken, maar we zijn er zeker van dat een romantische playlist op Spotify hetzelfde effect heeft. Geen lief? Geen probleem! Wedden dat je bestie zo’n gepersonaliseerd afspeellijst ook wel zal appreciëren?

14. Bekijk alle afleveringen van ‘Friends’.


Om alle afleveringen van ‘Friends’ te herbekijken heb je ongeveer vijf dagen en een uur nodig. Gelukkig staat de hilarische serie sinds kort op Netflix. Sit back and relax! Maar steek de schuld wel niet op ons als je achteraf plots ontwenningsverschijnselen hebt.

15. Haal je achterstand op school in.


We weten dat de huidige situatie niet echt bevorderlijk is voor je punten. Neem in de paasvakantie de tijd om bijvoorbeeld je achterstand in wiskunde of Frans in te halen. Het is niet meteen de leukste activiteit, maar je zal achteraf heel blij zijn dat je weer bent bijgebeend!

16. Verveel je toch eens.


Heb je al onze tips gelezen en weet je nog altijd niet wat te doen? Doe dan gewoon eens een dagje helemaal niets. Het is bewezen dat verveling de creativiteit stimuleert en een dagje niksen is gewoon heel gezond. Door eventjes niets te doen, zal je vanzelf op ideeën komen om je dag wat op te vrolijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '