Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Unsplash @martenbjork

Gelukkig zijn wij er om je te helpen!

7 dingen die je nú moet doen als je niet goed bezig bent op school

Let’s face it: als je nu al met een paar buizen zit die je moet ophalen, kan je er maar beter aan beginnen. Want het gaat écht niet op één of andere magische manier gebeuren. Jij zal het moeten doen en wel nu, niet morgen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen!

1. Praat erover met je leerkracht


We know, het is niet de leukste tip om mee te beginnen. Maar je leerkracht is wel dé persoon om je te helpen. Leg hem/haar uit met welke leerstof je problemen hebt, wat je zo moeilijk vindt, enzovoort. Waarschijnlijk zal hij/zij je hulp aanbieden door het nog eens apart aan je uit te leggen of je extra oefeningen te geven. Bovendien zal je leerkracht sowieso onder de indruk zijn omdat je toont dat je gemotiveerd bent en het goed wil doen. Dat kan alleen maar in je voordeel spelen wanneer je punten moet krijgen, right?

2. Vorm een studiegroepje met je vrienden


Samen sta je sterker (en heb je meer notities #score). Vorm dus een soort studiegroep met enkele klasgenoten en werk samen aan oefeningen of studeer samen. Je hebt er een beetje discipline voor nodig, maar zien werken dóet echt wel werken. Jullie kunnen dan een klokje zetten dat om het uur afgaat, en dan kunnen jullie samen een kwartiertje pauze nemen. Dat is sowieso véél ontspannender en leuker dan alleen een kwartier op je laptop zitten.

3. Vraag je vrienden om hulp


Een extra voordeel aan zo’n studiegroepje: er is altijd iemand die je uitleg kan geven. Je vrienden of klasgenoten willen je sowieso helpen met de leerstof waar je ’t moeilijk mee hebt, je moet het alleen maar durven vragen.  Heb je een vriendin die echt keigoed is in wiskunde? Met haar kan je misschien afspreken om een paar uurtjes de leerstof samen te overlopen. Een dikke knuffel en een mooi resultaat op je examen is voor een echte vriendin al voldoende beloning voor haar hulp.

4. Denk na over je studiegewoontes


Misschien ben je super gefrustreerd omdat je het gevoel hebt dat je lang genoeg leert, maar toch geen goede resultaten haalt. Dat kan liggen aan de manier waarop je studeert. Het heeft geen zin om half slapend op je bed vijf keer een pagina te herlezen zonder echt te snappen wat er staat. Neem even onze tips om je beter te concentreren én deze studietechnieken die volgens de wetenschap echt werken door, maak van je bureau een leuk plekje waar het aangenaam studeren is en we durven wedden dat het al een heel stuk beter zal gaan.

5. Praat erover met je ouders


Verbergen voor je ouders dat het niet goed gaat op school, is echt geen goed plan. Je ma en pa kunnen je helpen met je leerstof, iemand zoeken die je bijles kan geven en je gewoon extra motiveren. Zij hebben ook ooit op school gezeten en dat zal ook niet altijd van een leien dakje gegaan zijn. Ze begrijpen je echt wel beter dan je denkt. Ook broers, zussen, neven en nichten die misschien vroeger dezelfde leerkracht wiskunde hadden, kunnen een grote hulp zijn.

6. Zoek iemand die je bijles kan geven


Als je heel erg sukkelt met een vak en je niet denkt dat je het alleen zal kunnen leren, is het nu het moment om bijles te zoeken. En snel. Jij, je ouders of je broer of zus kennen sowieso wel iemand die (student) leerkracht is en jou enkele uurtjes wil helpen tegen betaling. Een paar bijlessen kunnen echt een wereld van verschil maken.

7. Stel een actieplan op


Planning is key, vooral om een overdosis stress te vermijden. Waarschijnlijk krijg je op dit moment een shitload aan taken die binnen enkele weken af moeten zijn. Plan ze mooi op tijd in, zodat je in de weken net voor de examens tijd hebt voor je leerstof. Maak een leuke, creatieve planning met al je taken, toetsen en examens op en hang ‘m omhoog aan je bureau. Als je alles mooi plant, zal je zien dat je nog meer dan genoeg tijd overhebt om te ontspannen en leuke dingen te doen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '