Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Popsugar.com

Wij zijn echt benieuwd naar nummer 4

Deze 4 healthy foods worden waarschijnlijk superpopulair in 2016

2015 was het jaar van boerenkool en quinoa. In 2016 wordt farro het nieuwe it-graan en maken spruitjes furore.

1. groentespaghetti

In 2016 wordt groentespaghetti echt een ding. We deden het in het verleden wel al 'ns met courgette, maar nu worden ook bieten, zoete aardappel, wortel, komkommer en pompoen in sliertjes gesneden. Zeker nu mensen pasta steeds meer op de zwarte eetlijst zetten, kunnen deze groentesliertjes een troostend alternatief vormen.
 

food trends 2016

© Popsugar

 

Probeer deze trend uit:

Groentespaghetti

 

2. spruiten ontspruiten

We waren vorig jaar dolverliefd op boerenkool. Maar onze liefde voor spruitjes zal nóg groter zijn. Toegegeven: we hebben sinds onze kindertijd een haat-liefdeverhouding met deze groente. Maar schrijf spruitjes toch nog niet af. Je liefde voor boerenkool is toch ook moeten groeien?

 

Spruitjes zijn lekker geroosterd of als chips. Maar versnipperde spruitjes in een salade is the next big thing. Vind je rauwe spruitjes toch iets te taai, dan kan je ze eerst even kort blancheren. Je kan ze ook zachter maken door ze met wat dressing te mengen of vooraf te marineren.
 

food trend 2016

© Popsugar

 

Probeer deze trend uit:

Spruitjes met pijnboompitten en spek

Gratin met spruitjes en geitenkaas

Spiesje met spruitjes, kip en dadels

 

3. bloemkoolsteak

Wil je in 2016 minder vlees eten? Zet dan eens een bloemkoolsteak op het menu. Neen, bloemkool lijkt in de verste verte niet op vlees. Het is laag aan calorieën en vetarm. Maar het heeft allemaal te maken met de manier waarop je de bloemkool snijdt. Je maakt 'steaks' van je bloemkool, wrijft ze in met olijfolie en kruidt ze af naar smaak. Schroei de steak 2 minuten langs elke kant toe en leg hem daarna op een bakplaat tot hij goudbruin en gekarameliseerd is (ongeveer 15 minuten op 200 graden).
 

Echte vleeseters zullen niet in de val lopen, maar volgens ons is deze trend het proberen waard.

Food trend 2016

© Popsugar

 

4. farro maakt furore

Move over quinoa, nu is het de beurt aan farro. Dit graan komt oorspronkelijk uit Italië, is rijk aan calcium, proteïne, vezels, magnesium en vitamine B. Het heeft een aardige smaak en is een beetje chewy. Farro is zowel koud als warm lekker. Je kan het gemakkelijk toevoegen aan je soep of salade. Maar het kan ook als bedje voor geroosterde groentjes of als vulling. Farro kan ter vervanging van bruine rijst of quinoa in je recepten gebruikt worden. Pluspunt: het is makkelijk te bereiden. Gebruik gewoon twee kopjes water of bouillon voor één kopje farro en breng aan de kook. Zet op een laag vuurtje en laat het pruttelen tot de graantjes gaar zijn en ze alle vloeistof hebben geabsorbeerd (ongeveer 30 minuten).

 

Farro kan je onder andere bij Albert Heijn kopen.

Food trend 2016

© Popsugar

 

Ontdek ook:

RECEPT: Nutella-fruitflensjes

RECEPT: chocomoussetaart met Oreo

RECEPT: light pizza met filodeeg

RECEPT: cava cocktail en hapje

RECEPT: Nutella-cheesecake

RECEPT: skinny carbonara

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '